Werkzaamheden aan de Markt: het bruisend hart van Papendrecht eindelijk van start

23 december 2015
Werkzaamheden aan de Markt: het bruisend hart van Papendrecht eindelijk van start

PAPENDRECHT - Maandag 4 januari 2016 start de gemeente met de werkzaamheden voor het nieuwe marktplein in Papendrecht. De gemeente combineert de aanleg van de nieuwe inrichting met benodigd grootschalig onderhoud aan de riolering en het ophogen van het plein.

Hulpdiensten krijgen regelmatig een stand van zaken over de voortgang van de werkzaamheden door. Omleidingen worden ter plaatse op borden aangegeven. Ter plaatse van het werkvak blijven woningen en winkels bereikbaar via loopschotten.

De gemeente en de aannemer doen alles er aan om de overlast te beperken, maar enige overlast is niet te vermijden. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip.

Ontwerp
De gemeente Papendrecht werkt met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan de herinrichting van het marktplein in Papendrecht. De Markt wordt het bruisend hart van Papendrecht. Een levendige plek voor evenementen, recreatie en ontmoetingen.

Eind 2013 is Papendrecht gevraagd naar een voorkeur voor één van de vier schetsontwerpen voor het nieuwe marktplein. Er kwamen bijna 2.000 reacties in ruim twee weken tijd binnen. De variant 'Meander met bloemen' kreeg 47% van de stemmen. Het gemeentebestuur heeft grote waardering voor deze betrokkenheid.

Aan de hand van de uitkomsten en reacties is hard verder gewerkt aan een voorkeursmodel, dat sterk gebaseerd is op de variant 'Meander met bloemen'. Iedereen in Papendrecht kon opnieuw reageren. Met de reacties in het achterhoofd is het voorkeursmodel verder uitgewerkt en heeft college in 2015 een definitief ontwerp vastgesteld.

Werkzaamheden
Meer weten over het bruisend hart van Papendrecht en de werkzaamheden aan het marktplein? Kijk dan op www.papendrechtmarkt.nl

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.