Definitief ontwerp voor de herinrichting van de Markt vastgesteld

24 februari 2015
Definitief ontwerp voor de herinrichting van de Markt vastgesteld

PAPENDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft het definitieve ontwerp voor het marktplein in Papendrecht vastgesteld. In het ontwerp heeft de Markt levendige patronen met bijzondere bestrating, vakken met vaste planten, ruimte voor bomen en banken en een podium met een klein waterspel. De meanderende bestrating is geïnspireerd op de rivierenlopen van de Drechtsteden.

Interactief proces
Het definitief ontwerp is het resultaat van een interactief proces. Bij het ontwerp voor het nieuwe marktplein zijn de inwoners van Papendrecht, de ondernemers aan en de gebruikers van de Markt actief betrokken geweest. Na een proces waarbij iedereen in Papendrecht kon kiezen uit vier schetsvarianten heeft de gemeente een voorlopig ontwerp gemaakt. Belanghebbenden en omwonenden konden kennisnemen van het voorlopig ontwerp en daarop ook reageren.

Van voorlopig naar definitief ontwerp
Het voorlopig ontwerp heeft in december 2014 twee weken ter inzage gelegen en voor omwonenden zijn er twee inloopbijeenkomsten geweest.
Ook was er in de hal van het gemeentehuis een kleine tentoonstelling van het voorlopig ontwerp. In totaal heeft de gemeente 25 reacties op het voorlopig ontwerp gekregen; de reacties op het ontwerp zijn positief. Naar aanleiding van de reacties zijn geen wijzigingen meer doorgevoerd en heeft het college het ontwerp definitief vastgesteld. Op het definitieve ontwerp is geen inspraak meer mogelijk, dus met de definitieve vaststelling is ook de inspraak afgerond.

Definitief ontwerp inzien
Als afronding van de inspraakprocedure kunt u het definitief ontwerp en het verslag van de eerste ter inzage nog eenmaal inzien. Tot en met woensdag 4 maart 2015 ligt het op de burgerleestafel van het gemeentehuis en staat het op de website van de gemeente Papendrecht en de website van de Markt.

Start werkzaamheden
Naar verwachting starten de werkzaamheden in oktober 2015 en lopen deze door tot in het tweede kwartaal van 2016. De aanleg van de nieuwe inrichting combineert de gemeente zoveel mogelijk met benodigd grootschalig onderhoud aan de riolering en het opnieuw ophogen van het plein. Zodra de planning van de aannemer bekend is, zal de gemeente u via het gemeentenieuws en via de website van de Markt nader informeren over de planning, fasering en bereikbaarheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.