ICT pilot De Lage Waard vliegend van start

09 september 2016 door Hennie van der Zouw
ICT pilot De Lage Waard vliegend van start

PAPENDRECHT - Het zijn spannende tijden op De Lage Waard voor de brugklasleerlingen van de theoretische leerweg en de theoretische leerweg/havo. Na de zomervakantie zijn zij gestart in de ICT pilot klassen. De overstap naar het voortgezet onderwijs is al spannend, maar werken met een eigen laptop maakt het extra bijzonder.

Kimberley de Ruijter legt hierover uit: "Iedere leerling heeft een eigen laptop die is aangesloten op de Wifi van de school. De eerste weken wordt er hard gewerkt aan het aanleren van de basisvaardigheden, bijvoorbeeld een mini typecursus en het leren opslaan van documenten. De eerste geluiden van de leerlingen, ouders en docenten zijn positief. 

De laptops gebruiken leerlingen om extra verdiepingsstof of ondersteuningsstof te doen. Tijdens de wiskundeles werken de leerlingen hard aan hun sommen. Als ze hiermee klaar zijn bereiden ze zich voor op de volgende paragraaf: ze zoeken op internet wat kijklijnen zijn en wat je hiermee kunt doen.

Mocht u hierop het antwoord niet weten, bent u natuurlijk van harte uitgenodigd op ons Open Huis in februari 2017. 

Bij aardrijkskunde zijn de leerlingen bezig met het plannen van een wereldreis: welke landen op welke continenten zouden ze willen bezoeken? Welke wereldsteden horen hierbij? Hoe kom je daar? Als de reis gepland is, prijzen ze deze aan bij hun groepje. Met de groep wordt besloten welke reis zij het liefst zouden willen gaan volgen. Om echt op reis te mogen, moet wel eerst het eindexamen worden gehaald, zoals u zult begrijpen. 

Naast het aanbieden van extra stof wordt er ook stil gestaan bij hoe om te gaan met multimedia: waar liggen de kansen en risico’s van het Internet en hoe kunnen de leerlingen hier het beste mee omgaan?

De Lage Waard verwacht met de ICT pilot klassen de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren. Mocht u meer informatie willen over de ICT pilot klassen of over De Lage Waard bezoek dan: www.delagewaard.nl."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.