Alphacursus: 'Weten waar je ja of nee tegen zegt'

08 september 2016 door Hennie van der Zouw
Alphacursus: 'Weten waar je ja of nee tegen zegt'

PAPENDRECHT - Gezellig, interactief en vrijblijvend. Het zijn enkele manieren waarop de organisatoren de Alphacursus omschrijven. Op donderdag 22 september gaat een serie avonden van start waarin de zin van het leven centraal staat.

"De Alphacursus is voor iedereen die vragen heeft over het geloof en juist met negatieve ervaringen rondloopt met de kerk", vertelt Laurens Heijboer van de Baptistengemeente Papendrecht. Hij is contactpersoon voor de cursus, die zijn gemeente organiseert in samenwerking met de Elimkerk en de Sionskerk.

Alles bespreekbaar
"We organiseren de cursus voor mensen die nu eens eindelijk echt willen onderzoeken wat het geloof van de christenen inhoudt", vervolgt Heijboer. Hij benadrukt daarbij dat echt alles bespreekbaar is. "We hebben een programma met belangrijke onderwerpen die aan de orde komen, maar als iemand iets wil inbrengen, kan dat altijd."

De Alphacursus wordt al vele jaren gegeven vanuit de Elimkerk. Onder meer Gerrit en Gré den Dekker uit Papendrecht stonden bijna twintig jaar geleden aan de wieg van deze uit Engeland overgewaaide algemene christelijke cursus. Zij helpen mee bij de organisatie van de gezamenlijke Alpha.

De gezellige en interactieve avonden worden steevast begonnen met een maaltijd, waarbij er gelegenheid is voor ontspannen ontmoetingen. Daarna worden belangrijke bijbelse onderwerpen behandeld.

Bear Grylls
Dit jaar heeft niemand minder dan Bear Grylls zich verbonden aan een reclamecampagne van Alpha. Grylls is een Brits bergbeklimmer, militair avonturier, schrijver, televisiepresentator en motivatietrainer. Hij is vooral bekend door het presenteren van verschillende survivalprogramma's op Discovery Channel, waaronder Ultimate Survival, Worst Case Scenario en Escape From Hell.

Hij heeft de Alphacursus gevolgd en noemt als 'zijn grootste avontuur', terwijl de televisie-icoon toch al heel wat avonturen in de wildernis op zijn naam heeft staan. "We liften in Papendrecht een beetje mee met de publiciteit die hij genereert voor de Alpha", legt Gerrit Dekker uit. "Het gaat natuurlijk in de Alphacursus niet om hem, maar hij is wel iemand die heel goed kon overbrengen dat het christelijk geloof niet achterhaald is en saai, maar juist een groot avontuur!"

Gratis
De Alphacursus in Papendrecht is gratis en wordt gegeven op twaalf donderdagavonden die om 18.30 uur beginnen met een warme maaltijd. De eerste avond is op 22 september en geheel vrijblijvend. Daarna kunnen bezoekers beslissen of ze door willen gaan. Belangstellenden zijn van harte welkom in het gebouw van de Baptistengemeente aan de Poldermolen 7 in Papendrecht. Voor meer informatie of aanmelding: Laurens Heijboer via 06-38183117 of laurensheijboer@baptistenpapendrecht.nl.

"De Alphacursus geeft een goed beeld van het christelijk geloof. Na afloop kunnen belangstellenden eindelijk echt weten waar ze ja of nee tegen zeggen."

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.