Zomaar een dag op 'De Papenhoeve'

08 september 2016 door Hennie van der Zouw
Zomaar een dag op 'De Papenhoeve'

PAPENDRECHT - Maandagmorgen half negen. De dierverzorger loopt eerst een rondje over het terrein om te kijken of alles in orde is en opent de gebouwen. Daarna gaat de dierverzorger naar de personeelsruimte waar vrijwilligers, stagiaires en vandaag ook de mensen van Gemiva aanwezig zijn.

Onder het genot van een “bakkie” wordt met elkaar besproken wie vandaag wat gaat doen. Zo gaan er enkele mensen naar de dierenverblijven om de dieren te voeren. Daarna gaan de dieren naar buiten en worden de dierenverblijven schoongemaakt. Om 10.00 uur moet dit klaar zijn omdat dan de boerderij voor het publiek open gaat. Ook gaan er enkele mensen naar de educatieruimte om de kikkers, vissen en slakken te voeren en de aquariums schoon te maken.

De mensen van Gemiva gaan aan de slag om de buitenruimten netjes te maken: ramen worden gezeemd en de straat wordt geveegd zodat alles er spic & span uitziet. Tussen 10.30 en 11.00 uur is het tijd voor een 2e kopje koffie. Daarna is het quality time voor de dieren. De ezels en de pony moeten voldoende beweging krijgen en daarom wordt dagelijks met ze gewandeld. Maar ook voor de andere dieren wordt goed gezorgd. Zo wordt er voor de varkens een lekker modderbad in de wei gemaakt.

Om half een is het lunchpauze. Het is volle bak in de personeelsruimte en het is er gezellig. Na de lunch gaan de mensen van Gemiva aan de slag om het hoofdgebouw van binnen schoon te maken. En wee je gebeente wie met zijn vuile schoenen over de pas geboende vloer durft te lopen! Met de stagiaires worden hun vorderingen van hun stageopdracht doorgesproken. De tijd vliegt en tegen vier uur worden alle dieren weer naar hun verblijf gebracht om te worden gevoerd.

Om half vijf wordt de bezoekers gevraagd het terrein te verlaten. De mensen van Gemiva zijn inmiddels opgehaald. Vrijwilligers en stagiaires gaan naar huis. De dierverzorger gaat het logboek van deze dag opmaken zodat de dierverzorger van de volgende dag precies weet wat er is gebeurd en wat er gedaan moet worden. Om vijf uur wordt het terrein afgesloten. En weer is een dag voorbij gevlogen.

Door Adrie van den Adel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.