De Alblas tegen Drechtstreek eindigt onbeslist: 1 - 1

05 september 2016 door Hennie van der Zouw
De Alblas tegen Drechtstreek eindigt onbeslist: 1 - 1

PAPENDRECHT - Tijdens de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie zijn De Alblas en Drechtstreek niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Al vroeg in de wedstrijd kwam De Alblas op voorsprong door een doelpunt van Kevin Dijk. Drechtstreek deed wat het kon om die achterstand in te lopen maar tevergeefs. Aanvankelijk waren de twee ploegen gelijkwaardig aan elkaar maar Drechtstreek ging eigenlijk steeds beter voetballen. Het was in deze fase onfortuinlijk dat Joey Hakkesteeg zijn mooi naar de grond gekopte bal net over het doel zag stuiten. Ook Erwin van der Heiden zag een goede kans onschadelijk worden gemaakt door De Alblas doelman René de Ruiter. Joey Hakkesteeg was nog een tweede keer erg dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot belandde via een Alblas been op de paal.

Na de rust werd bij Drechtstreek een tweetal wissels ingebracht,  in de vorm van Jillroy Ruiz en ‘good old’  Martijn de Jong. In de loop van de tweede bleef Drechtstreek redelijk spelen en het kreeg geleidelijk aan meer vat op zijn tegenstander, bij wie een aantal spelers het conditioneel wat lastig leek te krijgen.

Halverwege de tweede helft werd Ton Groffen wegens een blessure vervangen door Mischa Groeneveld. Het duurde echter nog tot de 86ste minuut voordat eindelijk de gelijkmaker tot stand kwam. Het was Mark Kunst die de bal op aangeven van Jillroy Ruiz achter doelman De Ruiter wist te werken. De spanning was hiermee helemaal terug in de wedstrijd en bij Drechtstreek deed men er alles aan om in de resterende tijd de winnende goal te maken maar De Alblas hield in deze fase de rug recht. Toen het eindsignaal van de Sliedrechtse scheidsrechter Van de Luitgaarden klonk stond de 1-1 nog steeds op he bord. Zo eindigde deze vroege derby onbeslist, iets waar beide kampen maar hadden te leven.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen Wieldrecht, waar de oud Drechtstreker John den Dunnen de scepter zwaait. Van vorig seizoen is bekend dat dit altijd aantrekkelijke wedstrijden oplevert. Aanvang van de wedstrijd in het Oostpolderpark in Papendrecht is 14:30 uur.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.