Onafhankelijk Papendrecht: 'Beloningsbeleid directie HVC wordt toch aangepakt'

05 september 2016 door Hennie van der Zouw
Onafhankelijk Papendrecht: 'Beloningsbeleid directie HVC wordt toch aangepakt'

PAPENDRECHT - Op de site van Onafhankelijk Papendrecht vonden we het volgende bericht: "Sinds 2013 vraagt de fractie van Onafhankelijk Papendrecht mondeling tijdens commissievergaderingen én schriftelijk (door middel van brieven en moties) aandacht voor het beloningsbeleid van de directie bij HVC. Dit jaar kwam daarin een voorzichtige doorbraak in de richting van de wensen en zienswijze die Onafhankelijk Papendrecht al die jaren op tafel heeft gelegd.

Nadat aanvankelijk alleen maar ergernis en afkeuring bij het College merkbaar leek te zijn, heeft na drie jaar aanhoudende druk op het College en de GEVUDO (= de Gemeenschappelijke Vuilverbranding Dordrecht) uiteindelijk tóch het inzicht gezegevierd, dat een serieuze discussie over de (te hoge) salariëring van de directie conform de norm van de WNT op zijn plaats is.

Tal van waterschappen en gemeenten hebben eerder dit jaar actie genomen op dit punt. Onafhankelijk Papendrecht heeft tijdens de Raadsvergadering van mei (2016) een motie ingediend. Het algemeen bestuur van GEVUDO heeft inmiddels besloten tot heroverweging van de beloning van de directie over te gaan en hangende deze ontwikkelingen is de motie aangehouden. Afgesproken is om een herijking van het beloningsbeleid voor de volgende aandeelhoudersvergadering te agenderen. Door de Raad van Commissarissen van HVC is toegezegd dat de aandeelhouders (waterschappen en gemeenten) zullen worden betrokken bij een voorstel voor herijking van het beloningsbeleid aan de algemene vergadering."

"Wij zijn verheugd dat er een groeiende groep bestuurders binnen de zwijgende meerderheid aan het ontstaan is die met ons van mening is dat het beloningsbeleid van de directie van HVC genormeerd én in lijn gebracht dient te worden conform de geldende Nederlandse wetgeving", aldus Ruud Lammers van Onafhankelijk Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.