Sandra Donker dingt mee naar titel Landelijke Uitblinker MBO

02 september 2016 door Ton Vermeulen
Sandra Donker dingt mee naar titel Landelijke Uitblinker MBO

PAPENDRECHT - Sandra Donker (20) uit Papendrecht heeft een bijzondere prestatie geleverd. Haar school middenkader engineering richting werktuigbouw MBO Utrecht heeft haar uitgekozen als Uitblinker. Daarmee is ze één van de 42 studenten die naar de titel Landelijke Uitblinker MBO dingt.

Uitblinkers zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Er wordt niet alleen naar hoge cijfers gekeken. De deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen Uitblinker die zij nomineren voor de landelijke verkiezing.

Sandra’s school heeft haar genomineerd vanwege haar passie en talent voor het vak Techniek. Bij haar promotie is te lezen: Ze staat haar vrouwtje in deze mannenwereld en weet met haar enthousiasme en inzichten het verschil te maken bij het stagebedrijf. Daarnaast neemt Sandra een bijzondere sleutelpositie in tussen haar klas en haar mentor. Sandra heeft natuurlijk overwicht wat er voor zorgt dat haar klasgenoten haar leiding als natuurlijk ervaring en graag met haar samenwerken. Ook haar stagebegeleider bij van der Vegt is enthousiast: “Sandra heeft talent voor het vak. Ze is tijdens haar stage al op hetzelfde niveau als andere werkvoorbereiders met 5 jaar werkervaring. Sandra runt in haar eentje te tekentafel, zij is de enige tekenaar bij het bedrijf.”

Onder de indruk
Over haar nominatie is Sandra onder de indruk, maar ze heeft zich vooral voorgenomen zichzelf te blijven tijdens de uitblinkercampagne.

Iedereen kan via www.ditismbo.nl stemmen op zijn/haar favoriete Uitblinker. Dat kan vanaf 5 september tot en met 9 november. Deze stemmen tellen voor 50% mee in de eindbeoordeling.
Aan de wedstrijd zit een leuke prijs vast: De winnaar is een jaar lang Landelijke Uitblinker mbo. Dit betekent dat hij of zij in dit jaar een aantal keer het beroepsonderwijs vertegenwoordigt. Daarnaast ontvangt de winnaar een speciale award en een geldprijs van €2500,-. Dit bedrag mag uitgegeven worden aan de persoonlijke ontwikkeling.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.