Startsein bouw reizende tentoonstelling 'waterveiligheid en waterbewustzijn' gegeven

31 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Startsein bouw reizende tentoonstelling 'waterveiligheid en waterbewustzijn' gegeven

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - MBO-studenten van het Wellantcollege Gorinchem hebben maandag 29 augustus het plan van aanpak gepresenteerd voor de modulaire tentoonstelling over waterveiligheid en waterbewustzijn. Hiermee willen zij jongeren van 10 tot 16 jaar bewust maken dat leven onder NAP-niveau heel goed mogelijk is, als het waterpeil en de dijken op hoogte worden gehouden. De tentoonstelling moet medio oktober gereed zijn, waarna er getoerd wordt langs 40 (basis)scholen.

Real life learning
De studenten Watermanagement hebben in het Raadhuis in Sliedrecht hun plan gepresenteerd aan leden van de gebiedsraad van het MIRT A5H onderzoek (Meerjaren-programma Infrastructuur, Ruimte en Transport Alblasserwaard en Vijfherenlanden). Het plan bestaat uit elementen die de doelgroep zeker zullen aanspreken. Het wordt een tentoonstelling met interactie en animatie. Het idee om een reizende tentoonstelling te ontwerpen komt uit de gebiedsraad. De studenten hebben een projectgroep gevormd en gaan werken op de manier waarop een project in het bedrijfsleven wordt uitgevoerd. Real life learning biedt jonge mensen extra kansen. Zij doen zo buiten hun stages ervaring op met projectmatig werken.

Bram van Hemmen (voorzitter van de gebiedsraad en burgemeester van Sliedrecht) en Jan Nathan Rozendaal (lid van de gebiedsraad en wethouder in Papendrecht) zijn blij met de samenwerking met het Wellantcollege. Bram van Hemmen: "Waterbewustzijn is in ons poldergebied heel laag. Daarom vind ik het sterke van dit concept dat je via de kinderen juist ook hun ouders bereikt. Zo kunnen we met elkaar het waterbewustzijn verhogen."
MIRT A5H

Bij het MIRT-onderzoek A5H gaat het om het verbinden van toekomstige investeringen in de dijken met de ruimtelijke ontwikkeling en economie van het gebied. De provincie Zuid-Holland, Waterschap Rivierenland, de gemeenten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu voeren samen het MIRT-onderzoek Alblasserwaard-Vijfheerenlanden uit.

Voor meer informatie over MIRT A5H kunt u terecht op de nieuwe website www.a5h.nl

Op de foto van links naar rechts, van boven naar onder: Jan Nathan Rozendaal, Jeroen Sinte Maartensdijk, Jan-Kees Verloot, Arie Zoeteman, Nico van Kooten, Willem Taks, Brent Plaisier, Kjell Meinster, Joost Rodenburg, Jerry de Boon, Bram van Hemmen, Thijmen Groeneveld, Melvin Rijnhout.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.