De eerste schoolweek op de Lage Waard is weer achter de rug

30 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
De eerste schoolweek op de Lage Waard is weer achter de rug

PAPENDRECHT - Voor de leerlingen van De Lage Waard was het op maandag 22 augustus ook zover: de scholen zijn weer begonnen. De eerste week van de brugklasleerlingen stond in het teken van kennismaken: met de klas, met de mentor en met de school. De leerlingen leerden de weg in de school kennen door middel van een speurtocht en vossenjacht.

Het hoogtepunt van deze week was waarschijnlijk de sportdag, die op donderdag plaatsvond. Op twee zonovergoten sportvelden namen de teams uit de verschillende klassen het tegen elkaar op bij o.a. voetbal, volleybal, knotshockey en tchouckbal. Op het andere sportveld stonden luchtkussens opgesteld. Het populairste luchtkussen op deze warme zomerdag was de buikschuifbaan. Naast de leerlingen namen ook de mentoren daar een verfrissende duik.

De tweedeklassers begonnen op dinsdag met een startdag. De leerlingen krijgen weer te maken met nieuwe klasgenoten en deze dag staat dan ook in het teken van elkaar leren kennen en elkaars talenten ontdekken. De dag begon met een film en een inleidend praatje over samenwerken en er voor elkaar zijn. Vervolgens deden de klassen een aantal kennismakingsspellen en werd er gewerkt aan de voorbereiding op een klassenstrijd.

’s Middags werd buiten op het sportveld gestreden om zoveel mogelijk punten binnen te halen bij het onderdeel 'sport en spel'. In de aula vond de kennisquiz plaats en heeft iedere klas een lied gezongen en/of gepresenteerd. Na een spannende strijd ging uiteindelijk klas H2D er met de hoofdprijs vandoor.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.