Zilveren Erespeld voor vertrekkend wethouder Richard Korteland en Anouk van Eekelen benoemd tot nieuwe wethouder

30 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Zilveren Erespeld voor vertrekkend wethouder Richard Korteland en Anouk van Eekelen benoemd tot nieuwe wethouder

PAPENDRECHT - Tijdens de raadsvergadering van maandag 29 augustus 2016 werd afscheid genomen van wethouder Richard Korteland. Na een periode als raadslid vanaf september 2005 was Korteland vanaf april 2010 wethouder van onder meer Financiën in Papendrecht.

Op 1 september wordt hij geïnstalleerd als burgemeester van Meppel. Korteland kreeg bij zijn afscheid in de gemeenteraad van burgemeester De Bruin de Zilveren Erespeld uitgereikt, een gemeentelijke onderscheiding als blijk van waardering voor zijn verdiensten voor de gemeente Papendrecht en de Papendrechtse samenleving.

De gemeenteraad benoemde mevrouw Anouk van Eekelen (39) tot nieuwe wethouder. Zij heeft een eigen onderneming, was VVD-fractievoorzitter in Wassenaar, voorzitter van de adviescommissie Economisch vestigingsklimaat in de Metropoolregio en is razend enthousiast om te beginnen in haar nieuwe functie. Van Eekelen: 'Zeker op het gebied van economie en centrumontwikkeling zijn er op dit moment de nodige uitdagingen.'

Fotograaf: Richard van Hoek

Op de bovenste foto heeft burgemeester De Bruin de Zilveren Erespeld uitgereikt aan vertrekkend wethouder Richard Korteland. Naast Korteland, die op 1 september geïnstalleerd wordt als burgemeester van Meppel, staat zijn partner Graciela Duran.

Onderste foto: In dezelfde raadsvergadering werd Anouk van Eekelen benoemd tot wethouder: zij volgt Korteland op.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.