'De Papenhoeve' en Chico

24 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
'De Papenhoeve' en Chico

PAPENDRECHT - De alpaca die een maand geleden is geboren, heeft de naam ‘Chico’ gekregen. Deze naam is door de fokker gegeven. Chico verhuist over een klein halfjaar naar deze fokker en komt daarna niet meer op onze boerderij terug. Omdat Chico een mannetje is, moet hij sowieso weg bij ons. En omdat Chicoeen alpaca is met een stamboek, wil de fokker graag met hem verder. Als tegenprestatie wordt Annabella opnieuw gedekt door de vader van Chico. En dan maar hopen dat het volgende alpaca jong een vrouwtje is, want die blijft dan bij ons.

Maar hoe zit dat nu met de naamgeving van de dieren? Net als bij orkanen die allemaal met een bepaalde letter beginnen, is er ook een structuur in de naamgeving van onze dieren. Zo eindigen de namen van al onze schapen op een ‘y’. De twee lammetjes die bij ons blijven, hebben de namen Lucky en Daisy gekregen. Lucky is het eerste lammetje dat op onze boerderij is geboren en is inmiddels ons zwarte schaap in letterlijke zin. Daisy daarentegen is inmiddels een mooi wit schaap geworden.

De namen van onze geiten beginnen allemaal met een ‘N’. Het donkere dwerggeitje heet Nancy, het witte dwerggeitje heet Nina en het wit-zwart- grijze dwerggeitje heet Noëlle. Tussen haakjes: dit 3-tal zijn al echt boefjes. Ze hebben een groot gat in het hekwerk gevonden en zijn de rotonde bij de Kennedylaan opgelopen. Ook deze keer heeft een oplettende voorbijganger ons gewaarschuwd en zijn ze weer heelhuids in hun verblijf gezet. En dan hebben we nog onze Maori-varkens die een naam hebben uit kinderverhalen. U kent inmiddels Woezel en Pip. Van de 10 biggetjes die zijn geboren, blijft er helaas maar 1 bij ons. Zij is nagenoeg helemaal rood en heeft de naam ‘Ruby’ gekregen. De namen van de pauwen komen uit de sprookjeswereld. Als we van de 3 pauwtjes er 1 gaan houden, dan moet daar nog een naam voor worden bedacht. Komt u snel nog eens kijken naar onze jonge dieren? Want net als bij kinderen zijn ze groot en uitgevlogen voordat u er erg in heeft.

‘De Papenhoeve’ en Chico

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.