Blijven alle geboren dieren op 'De Papenhoeve?'

17 augustus 2016
Blijven alle geboren dieren op 'De Papenhoeve?'

PAPENDRECHT - Van eind maart tot heden zijn er op ‘De Papenhoeve’ veel jonge dieren bijgekomen. U heeft dat de afgelopen maanden in deze krant kunnen lezen. En kunnen al deze jonge dieren op de boerderij blijven? Het antwoord is “nee”. Daarvoor zijn 3 redenen te noemen: dieren van het mannelijk geslacht moeten weg om te voorkomen dat ze met hun moeder of zus voor nageslacht gaan zorgen; er is te weinig ruimte om alle dieren te kunnen houden; en er moet een goede balans blijven tussen de aantallen van de verschillende dieren. Welke dieren blijven dan en welke gaan weg?

Vooropgesteld: alle dieren die weg gaan, krijgen een goed nieuw onderkomen. Ze gaan niet naar ‘de industrie’ toe. Sommige dieren zijn makkelijk te plaatsen en sommige zijn wat moeilijker te plaatsen. Op de foto bij dit artikel zitten 3 zijdehoen kipjes in een kattenbench klaar om naar hun nieuwe verblijf in Alblasserdam te gaan. 7 van deze kipjes blijven bij ons. Van de lammetjes is er inmiddels 1 naar de kinderboerderij in Hellevoetsluis gegaan; 2 lammetjes blijven bij ons en voor 2 lammetjes zoeken we nog een nieuw onderkomen. Van de 10 biggetjes blijft er maar 1 op onze boerderij;1 gaat er naar stadsboerderij Weizigt in Dordrecht; 3 biggetjes gaan naar particuliere mensen. Voor 5 biggetjes zoeken we nog een adres.

De alpaca die is geboren gaat naar de fokker waar ook de vader van het jong is. In een volgend artikel vertel ik daar meer over. Van de eendjes zijn we er, zoals u heeft kunnen lezen, sowieso 7 kwijtgeraakt. De overige eendjes blijven bij ons. De zwaluwen die zijn geboren zullen vanzelf uitvliegen. Van de jonge pauwen weten we nog niet of het mannetjes of vrouwtjes zijn. 1 vrouwtje kunnen we houden. We moeten dus nog voor minimaal 2 pauwtjes een nieuw onderkomen vinden. Het blijft een hele klus om alle jonge dieren goed te huisvesten. Als u nog suggesties heeft om dieren van ons ergens goed onder te kunnen brengen, dan horen we dat graag.

U weet ons te vinden aan de Admiraal de Ruyterweg. U kunt ons ook bellen op nummer 078-6156042.

Door Adrie van den Adel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.