Cadeautjes voor 'De Papenhoeve'

10 augustus 2016
Cadeautjes voor 'De Papenhoeve'

PAPENDRECHT - Weet u nog het stukje in deze 'krant' over de verdwenen eendenkuikens? Helaas zijn ze niet meer teruggevonden. Maar totaal onverwacht was er weer een moeder eend met vijf pasgeboren eendjes.

Deze zijn heel snel in veiligheid gebracht en hebben goed kunnen groeien. Inmiddels logeren ze in het duivenverblijf. Er is wel een klein probleem met deze eendjes: ze houden niet van water en weigeren te zwemmen. Maar dat gaan we oplossen; ze horen immers in de vijver. En ons stond nog een cadeautje te wachten: pauw Grietje heeft haar intrek genomen in het kippenverblijf en heeft daar drie eieren uitgebroed. Deze drie kleine pauwtjes zijn ook al goed gegroeid en stappen inmiddels samen met moeder Grietje over het terrein.

Ze verliezen haar niet uit het oog. En u wilt het geloven of niet, maar het is echt waar: ook een zwaluwkoppel heeft hun intrek genomen in het schapenverblijf en heeft daar 2 jonge zwaluwtjes gekregen. Vader en moeder zwaluw hebben het druk met het voeren van de kleintjes. Blijkbaar staat ‘De Papenhoeve’ op vruchtbare grond. En naast deze onverwachte uitbreiding van onze dierenpopulatie, kregen we afgelopen vrijdag nog een leuk cadeau, namelijk een grote doos met 12 flacons zonnebrandcrème factor 50 voor kids.

Dit cadeau is ons door Kruidvat geschonken als gevolg van de ontstane publiciteit rondom het insmeren met zonnebrandcrème van onze dieren wat zelfs in drie televisieprogramma’s op de buis is geweest. U begrijpt dat voor ons de zon schijnt ook al laat de echte zon het deze zomer behoorlijk afweten.

Door Adrie van den Adel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.