Jonge dwerggeitjes op 'De Papenhoeve'

28 juli 2016
Jonge dwerggeitjes op 'De Papenhoeve'

Sinds vorige week maandag lopen op ‘De Papenhoeve’ nu ook 3 jonge dwerggeitjes. Ze zijn niet op onze boerderij geboren maar op de kinderboerderij van Hellevoetsluis.

Tussen kinderboerderijen worden onderling afspraken gemaakt over uitwisseling van dieren. Zo had ‘De Papenhoeve’ met Hellevoetsluis de afspraak dat wij 3 pasgeboren dwerggeitjes zouden krijgen en dat wij daarvoor 1 vrouwtjes lammetje, 2 konijnen en 6 agaatslakken (u weet wel, van die hele grote slakken met huis) zouden geven. En die ruil heeft dus vorige week plaats gevonden. Alle kinderboerderijen willen heel graag dat alle pasgeboren dieren een goed onderkomen krijgen. Alle jonge dieren zelf houden is geen optie; daar zijn de boerderijen niet groot genoeg voor. Van elkaar weten welke dieren er geboren gaan worden is dan ook erg belangrijk. Onze boerderij had geen dwerggeiten. Wel zijn er een aantal langoorgeiten. 

De 3 nieuwe dwerggeitjes moeten nog heel erg wennen aan hun nieuwe omgeving. Vanaf hun geboorte zijn ze samen met hun moeder geweest. En nu moeten ze helemaal op eigen pootjes staan. Ze houden elkaar goed in de gaten. Een van de langoorgeiten met de naam Louka wilde toch wel laten zien dat hij de baas is van de geitenstal. Daar werden de dwerggeitjes erg bang van. Daarom hebben we Louka even apart gezet zodat de kleintjes rustig kunnen wennen. Met het varken Pip zijn ze inmiddels goede vriendjes. De komst van de dwerggeiten vieren we weer met beschuit met muisjes. Voorlopig zullen dit de laatste beschuiten zijn. Komt u ons helpen dit op te maken?

Door Adrie van den Adel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.