Bestuur Beeldenpark houdt goede moed

02 maart 2011
Bestuur Beeldenpark houdt goede moed

PAPENDRECHT - Verslagenheid maakte zich eind vorig jaar meester van het bestuur van Stichting Beeldenpark Drechtoevers. Door eigen nalatigheid werd de jaarlijkse subsidie geweigerd nadat de aanvraag voor de al vele jaren gebruikelijke subsidie te laat werd ingediend. Niet voor het eerst, maar dit keer deed het college van burgemeester en wethouders geen concessie. Men hield zich strikt aan de regel en wees de aanvraag af. Een bezwaarschrift bracht daarin geen verandering. Ook een haast emotionele oproep in de commissievergadering en de steun van CDA, ABZ en D66 in de raadsvergadering van dinsdag 22 februari mochten niet baten. Daarmee ontstond een uiterst kritische situatie omdat de financiële ondergang van het Beeldenpark in Zwijndrecht dreigde. Het zou het einde kunnen betekenen van het bestaan van een internationaal erkend Beeldenpark dat ooit door koningin Beatrix werd geopend en ook daarna verschillende malen door haar is bezocht.

Hoop
Er gloort echter hoop. Vice-voorzitter Bas den Hartog heeft na een onderhoud met burgemeester Scholten van Zwijndrecht  weer meer vertrouwen in de toekomst van het park. “Er lijken zich enkele alternatieven aan te dienen,” denkt hij. “In ieder geval is ook de burgemeester ervan overtuigd dat alles in  het werk gezet moet worden om dit probleem op te lossen.” Een optie om in ieder geval herhaling van dit drama te voorkomen is een zogenaamde instandhoudingsubsidie voor het Beeldenpark. Die subsidie hoeft niet elk jaar opnieuw aangevraagd te worden en geeft meer zekerheid voor de toekomst. “Met wethouder Mirck wordt bovendien afgesproken dat we een schouw houden in het park om na te gaan op welke wijze  het onderhoud van het Noordpark verbeterd kan worden”, aldus Den Hartog. “Daar is namelijk ook nog een hoop te winnen.” Na de teleurstelling van 22 februari is er nu weer vertrouwen dat de stichting verder kan gaan met de invulling van haar concept om alle Drechtsteden door een lint van kunstwerken met elkaar te verbinden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.