Stichting Beeldenpark Drechtoevers bedankt sponsors

11 februari 2011

PAPENDRECHT - Dat de expositie ‘Het Moment’ in 2010 een doorslaand succes is geworden blijkt wel uit de vele enthousiaste reacties. De tentoonstelling van figuratieve beelden langs het Merwehoofd heeft massale belangstelling getrokken, niet alleen op de openingsdag maar ook daarna. Wandelaars die over de populaire route naar het Slobbegors wandelen hebben langdurig stilgestaan bij de indrukwekkende kunstwerken die  op de kademuur en het pleintje van het Merwehoofd stonden opgesteld. Ook uit het buitenland zochten bezoekers de schoonheid van de kunstwerken. De opening vond plaats op 12 juni. Een stralende zonnige middag die het burgemeester van Papendrecht C.J.M. de Bruin mogelijk maakte de tentoonstelling op passende wijze te openen. Daarbij waren naar schatting 200 gasten aanwezig. Heel bijzonder was de aanwezigheid van alle betrokken kunstenaars. Naar eigen zeggen omdat de expositie zo toonaangevend was dat zij het ook met eigen ogen wilden zien.

Sponsors
Veel van wat kon worden verwezenlijkt was te danken aan gulle sponsors die oog voor kunst hebben. Birgitta van Blitterswijk kon als curator worden aangetrokken. Van Papendrecht, via Dordrecht naar Zwijndrecht (de Drie-rivieren-route)  is een geheel bewegwijzerde route gerealiseerd.  Daarbij werd ook samenwerking gezocht, en gevonden, met de Waterbus en de langs deze route gelegen horeca. Om de bezoeker wegwijs te maken werd een prachtige professionele kleurenbrochure ontworpen waarin de beelden en hun makers vermeld worden met complete uitleg. Een eenvoudige folder gaf daarnaast basisinformatie die ook als begeleiding bij de wandeling kon dienen.

Opnieuw
Beeldenpark Drechtoevers vond in de expositie ‘Het Moment’ een waardig openingsdebuut. Het betekent echter pas het begin van het Beeldenpark aan het Merwehoofd. Enkele beelden kunnen nog steeds worden bewonderd. De opengevallen plaatsen weer worden opgevuld met nieuwe kunstwerken van bekende artiesten. Bovendien zijn er plannen in de maak om een uitbreiding van de collectie op het Merwehoofd te realiseren. Mede met steun van sponsors en welwillende gemeenten zal de expositie uitgebreid kunnen worden richting de Pontonniershaven. Een taak die Stichting Beeldenpark Drechtoevers graag op zich neemt.

Zie ook

www.beeldenparkdrechtoevers.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.