Stichting Anders helpt bij nood in de achtertuin

26 april 2016
Stichting Anders helpt bij nood in de achtertuin

PAPENDRECHT - Heb je een tuin? Dikke kans dat je groene vingers deze maanden weer beginnen te kriebelen om de boel zomerklaar te maken. Zo ook bij een mevrouw in Papendrecht. Maar wat doe je als je hier door je reumatische klachten niet meer toe in staat bent?

Verwilderde tuin
Met veel plezier hield ze jaren lang haar achtertuin netjes bij. Hij stond er tot vorig jaar dan ook netjes bij. Maar omdat de klachten verergerde lukte het gewoon niet meer. Het gevolg zou zijn dat de tuin zwaar zal verwilderen. Om die reden kwam de hulpvraag bij stichting ANDERS terecht: “is er iemand die mij kan helpen en mijn tuin onderhoudsvrij kan maken?”.

De klus
Hoveniersbedrijf Mourik Groenprojecten was al een tijd partner van ANDERS. Dat houdt in dat ze benaderbaar zijn voor noden waar ze een verschil kunnen maken. ANDERS nam contact met ze op. Een volmondig ‘JA’ volgde op de vraag, en er werd gezocht naar ruimte in de agenda om de klus te klaren.

Mooie match
Afgelopen maandag betraden ze met twee man sterk de tuin, werd het groen verwijderd, en werd de tuin netjes betegeld zodat verder onderhoud minimaal is. Een geweldig voorbeeld van een match tussen een talent en een lokale nood. Prachtig wanneer ondernemers bereid zijn te reageren op noden dichtbij huis (bij wijze van spreken in de ‘achtertuin’) plaatsvinden.

Voor meer informatie, zie Stichting Anders.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.