Stichting Anders: Schilders in actie voor lokale nood

07 maart 2016
Stichting Anders: Schilders in actie voor lokale nood

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Soms is het niet de vraag óf er iets moet gebeuren, maar is het de vraag hoe snel we kunnen reageren op een nood.

Zo kwam er vorige week een hulpvraag binnen via het sociaal team Dordrecht. Een woning werd zwaar vervuild aangetroffen waar de bewoner jarenlang in totaal verwaarloosde leefomstandigheden heeft gewoond. Natuurlijk roept zo’n situatie 1000 vragen op. Maar op dit moment was één ding duidelijk: we moeten in actie komen.

De woning werd leeggetrokken en de bewoner tijdelijk ergens anders opgevangen. Verschillende instanties kwamen in beweging, van vrijwilligers tot aan een project dat vervangende meubels kon leveren. En jawel, ook stichting ANDERS werd ingeschakeld om mee te denken in een schilderbeurt. Er werd contact gezocht met 2 schilderbedrijven die partner zijn van ANDERS: Koote Schilderwerken uit Alblasserdam en Groen Schilders BV uit Papendrecht. De agenda werd getrokken en direct werd er mankracht en materiaal beschikbaar gesteld.

Vandaag zijn de mannen (3 man sterk) in de woning aan het werk om de bewoner weer een menswaardig bestaan terug te geven. Geweldig dat deze dappere bedrijven hun talent beschikbaar willen stellen op een plek waar de nood hoog is. Eind deze week zal de bewoner weer terugkomen en zal hij met behulp van begeleiding zijn leven weer kunnen oppakken.

Een prachtig voorbeeld waar ondernemers zichzelf inzetten om te reageren op een lokale nood. Samen ervaren we opnieuw en opnieuw de rijkdom van geven.

Stichting ANDERS daagt ondernemers uit om een stukje van hun unieke diensten/producten/talenten beschikbaar te stellen aan mensen in de samenleving die dát keihard nodig hebben. Met elkaar ontdekken we opnieuw hoe mooi het is om te geven en ontvangen. Want geven maakt rijk.

Tijden veranderen, en wij als samenleving mogen mee veranderen. De tijd dat de overheid ons volledig ‘verzorgt’ is over. Dit zorgt ervoor dat we worden uitgedaagd om meer naar elkaar om te zien en elkaar meer te helpen waar nodig. Dit is een ontwikkeling die stichting ANDERS veel bestaansrecht geeft.

Stichting ANDERS gelooft in het principe van geven. Niet geven om zelf beter van te worden, maar geven omdat het ons als mens zo enorm verrijkt. Dit vraagt om een andere manier van denken en handelen. Het moet ANDERS.

Stichting ANDERS wil heel specifiek in de commerciële sector ondernemers uitdagen om een stukje van hun producenten/diensten/talenten beschikbaar te maken voor mensen in de samenleving die dát keihard nodig hebben. Vervolgens is het onze taak om deze ondersteuning te koppelen aan de juiste hulpvragen vanuit de samenleving. Op deze manier is stichting ANDERS een brug tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.