Geslaagd project stille trap dankzij Woonwinkel Klop en Stichting Anders

02 maart 2016
Geslaagd project stille trap dankzij Woonwinkel Klop en Stichting Anders

PAPENDRECHT - “Ping”. De mail klinkt. Een hulpvraag komt binnen. Het Leger des Heils stuurt samen met een van haar cliënten een hulpvraag in via de website van Stichting Anders.

De casus
Het gaat om een gezin in Gorinchem. Ze wonen nu een half jaar in de woning en hebben hem met eigen inspanning, mogelijkheden en hulp van anderen opgeknapt. Ze komen rond van leefgeld. Veel ruimte is er dus niet.

Het gezin heeft 3 energieke jonge kinderen die dagelijks meerdere malen de trap op en af denderen. Aangezien de trap kaal en onbekleed is maakt dit veel herrie. Serieuze klachten namens de buren zijn het gevolg. De trap bekleden zou de oplossing zijn. Maar het ontbreekt het gezin aan de kennis, kunde en financiën om dit te realiseren.

De hulp
Woonwinkel Klop in Papendrecht wordt als partner van Stichting Anders benaderd met de hulpvraag. Na kort overleg komt er een akkoord en wordt er met de bewoners een afspraak gemaakt om de trap op te meten. Vervolgens was vandaag de dag dat Woonwinkel Klop langsging om de trap te bekleden. “Waarom?” vroeg ik aan Martine Klop. “Omdat we het belangrijk vinden om wat voor mensen te kunnen doen die het hard nodig hebben.”

Het resultaat
Weer een mooie ondernemer die zijn talent inzette om een ander te ondersteunen en helpen. Weer een geslaagd project. Mocht je dus binnenkort ergens kinderen een trap op en af horen rennen, dan is er één ding zeker: dan is het niet dit gezin.

Stichting Anders
Stichting Anders daagt ondernemers uit om een stukje van hun unieke diensten/producten/talenten beschikbaar te stellen aan mensen in de samenleving die dát keihard nodig hebben. Met elkaar ontdekken we opnieuw hoe mooi het is om te geven en ontvangen. Want geven maakt rijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.