Mevrouw Wolters-Maasland in 't zonnetje gezet

04 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Mevrouw Wolters-Maasland in 't zonnetje gezet

PAPENDRECHT - In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt niet alleen door de inzet van professionals, maar zeker ook door de hulp van mantelzorgers. Onder het mom van ‘Zonnige kijk op Zorg’ nodigt Rivas Zorggroep daarom mensen uit iemand uit hun omgeving die altijd voor een ander klaarstaat in ’t zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp.

Deze week zette Rivas de Papendrechtse mevrouw M. Wolters-Maasland in ’t zonnetje met een mooie bos zonnebloemen. Dit op verzoek van haar dochter Wendy Roomer-Wolters.

Margret Wolters-Maasland werd op donderdagochtend blij verrast met zonnebloemen. Ze zat nietsvermoedend bij haar dochter Wendy Roomer-Wolters en kleinkinderen Lucas en Charlotte aan de koffie met iets lekkers. ‘Ik zei nog tegen mijn dochter: "Ze komen bloemen voor jou bezorgen. Ik ben blij verrast dat de bloemen voor mij zijn," zegt een zichtbaar geëmotioneerde mevrouw Wolters-Maasland. "Ik wilde mijn moeder verrassen met een bos zonnebloemen, omdat ze altijd klaarstaat voor mijn opa en oma. Een boodschap, doktersbezoek, meegaan naar het ziekenhuis of de kapper: ze doet het allemaal," vertelt dochter Wendy Roomer-Wolters. Maar haar moeder doet nog meer. "Mijn gezin en ik kunnen ook altijd op haar rekenen en bij haar terecht. En de spaarzame uurtjes die er naast haar werk dan nog over blijven, vult mijn moeder als vrijwilliger op een woongroep voor cliënten die zorg nodig hebben. En daarom verdient zij het om in het zonnetje gezet te worden."

Zet iemand in ‘t zonnetje
Mensen die iemand kennen die altijd voor hen (of een ander) klaarstaat, kunnen diegene nu voordragen voor de campagne Zonnige kijk op Zorg. Zij kunnen via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl aangeven waarom iemand een bos bloemen verdient. Dat kan de buurvrouw zijn omdat ze regelmatig eten komt brengen. Of een familielid omdat die ook ’s nachts bereikbaar is. Maar ook een professionele zorgverlener. Tot eind september zet Rivas iedere week iemand in ’t zonnetje.

Fotobijschrift: Een blij verraste mevrouw M. Wolters-Maasland met haar dochter Wendy Roomer-Wolters en kleinkinderen Lucas en Charlotte Roomer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.