Onthulling informatiebord bij het Lancastermonument op 4 mei 2015

28 april 2015
Onthulling informatiebord bij het Lancastermonument op 4 mei 2015

PAPENDRECHT - Op het Lancasterplein in de wijk Oostpolder is op 21 juli 2004 een herdenkingsmonument onthuld op de plek waar precies 60 jaar eerder de Lancaster bommenwerper ‘Popeye’ neerstortte, waarbij de gehele bemanning om het leven kwam.

De onthulling werd bijgewoond door verschillende nabestaanden, die alle zeer onder de indruk waren van de wijze waarop Papendrecht de nagedachtenis van hun dierbaren in ere houdt. Sinds de onthulling hebben vele andere nabestaanden deze voor hen zo belangrijke plaats bezocht.

Op 4 mei 2015, in het jaar waarin wij 70 jaar bevrijding vieren en op 4 mei degenen herdenken die hun leven gaven voor onze vrijheid, zal bij dit monument een informatiebord worden onthuld door mevr. Linda Kennedy-Child, de dochter van de navigator Sergeant Edward Line en zijn weduwe Marie. Zij werd geboren nadat haar vader in de Oostpolder het leven liet.

Programma
14.15 uur: Verzamelen bij het Lancaster Popeye monument
14.30 uur: Toespraak door de burgemeester van Papendrecht, dhr. C.J.M. de Bruin
14.40 uur: Onthulling van het informatiebord door mevr. Linda Kennedy-Child
14.45 uur: Toespraak door Mevr. Kennedy-Child of Dhr. Peter Child
14.50 uur: Bloemen leggen bij het monument, 2 minuten stilte, spelen last post.
15.05 uur: Toespraak door de voorzitter van Dorpsbehoud, mevr. H.M. van Wijngaarden
15.15 uur: Gelegenheid voor belangstellenden om bloemen te leggen
15.30 uur: Sluiting plechtigheid

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.