Berging Lancaster waarschijnlijk deze week afgerond

28 oktober 2002

PAPENDRECHT - De berging van de Lancaster in Papendrecht wordt naar verwachting deze week afgerond.

In de loop van deze week sluit de bergingsdienst van de KLu de berging af. Uiteindelijk is ruim 15 ton aan vliegtuigwrakdelen geborgen. Onder andere motoronderdelen, propellerbladen, delen van het bommenruim en delen van de cockpit en de vleugels.

Later deze week worden alle materialen afgevoerd naar de vliegbasis Woensdrecht om daar de komende maanden nader te worden onderzocht. De Explosieven Opruimings Dienst van de luchtmacht heeft twee boordwapens geborgen. Daarnaast zijn duizenden stuks boordwapenmunitie veiliggesteld. Er zijn geen zware explosieven aangetroffen.

De komende dagen worden de overige m3 uitgegraven grond doorzocht. Aangetroffen vliegtuigwrakdelen en kleine munitie worden daarbij direct geborgen en veiliggesteld. De Fa. Monschauher heeft aansluitend nog enige tijd nodig om de plaats van de opgraving weer in originele staat te brengen. Aansluitend wordt het terrein "schoon" aan de gemeente Papendrecht opgeleverd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.