Mooie resultaten voor Passaat bij NK Atletiek voor junioren

18 juli 2016 door Ton Vermeulen
Mooie resultaten voor Passaat bij NK Atletiek voor junioren

PAPENDRECHT -  Op 1, 2 en 3 juli vond het NK atletiek voor junioren plaats bij AV Spirit in Breda. Drie leden van AV Passaat hadden zich weten te plaatsen voor deze nationale kampioenschappen: Roos Blokhuis, Sam Kraaijeveld en Kirsten Kuntz. Er zijn top prestaties geleverd. Sam Kraaijeveld wist zich in een goede race al op vrijdagavond van een finaleplaats verzekerd op de 800 meter.

Op de zaterdagmorgen kwam Kirsten Kuntz in actie op de 100 meter sprint. Daar wist ze de halve finale te bereiken. Later bleek een finaleplaats nog een stap te ver. Op de zaterdagmiddag liep Sam een zinderende 800 meter finale. In een reuze spannende race wist Sam met een laatste krachtinspanning de bronzen plak te pakken. Zijn eindtijd: 1:57:56

Kristen Kuntz zweeft over de lat bij het polstokhoogspringen.

Zondag kwam Kirsten uit op het onderdeel polsstokhoogspringen. 15 deelnemers streden in de finale om de medailles, de lat ging hoger en hoger en Kirsten wist met 3.26 m een 5e plek te bemachtigen. Roos Blokhuis was tenslotte aan zet in de finale van de 1500 meter. Het werd een woelige race met wat trek en duw werk. Het leidde tot een valpartij voor Roos in de laatste ronde. Dat zette Roos op een achterstand, maar ze wist de achterstand op het hele veld weer goed te maken en finishte als 4e. Jammer van die val, anders had ze zeker het podium weten te behalen.

Een 3e , 4e en 5e plaats op het NK: Een mooi totaalresultaat voor de Passaat Junioren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.