Intentieovereenkomst ondertekend voor nieuwbouw aan Veerpromenade

15 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Intentieovereenkomst ondertekend voor nieuwbouw aan Veerpromenade

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht heeft donderdag 14 juli 2016 samen met de Bibliotheek AanZet,Volksuniversiteit Papendrecht, IT-Workz, Rialto en de Papendrechtse horecaondernemer Bjorn van Dijl een intentieovereenkomst voor twee grote projecten in het centrum van Papendrecht ondertekend.

Aan de Veerpromenade en de Markt (naast het gemeentehuis) zijn partijen voornemens een gebouw te realiseren met horeca en de Bibliotheek AanZet, Volksuniversiteit Papendrecht en IT Workz. Deze laatste drie organisaties gaan nauw samenwerken in een nieuw concept genaamd KennisMarkt.

Horecaondernemer Van Dijl wil in dit nieuwe pand een viswinkel en een visrestaurant openen.

Voor het huidige pand van de bibliotheek aan de Markt is er de intentie dat de gemeente het pand verkoopt aan Rialto Vastgoedontwikkeling BV uit Den Bosch en het pand vervolgens wordt ontwikkeld tot supermarkt.

'Goede voorzieningen komen samen'
Wethouder Richard Korteland (Centrumontwikkelingen) is zeer tevreden over de ontwikkeling van nieuwbouw aan de Veerpromenade en nieuwe invulling van de locatie, waar nu nog de bibliotheek is gevestigd. 'We werken met elkaar al geruime tijd aan de ontwikkeling van het centrum van Papendrecht. Die ontwikkeling is een aantal jaren geleden in gang gezet met de verbouwing en vernieuwing van winkelcentrum De Meent. Vorig jaar is de woontoren met appartementen aan de P.C. Hooftlaan opgeleverd, het vernieuwde marktplein nadert zijn voltooiing en ook de nieuwbouw op de locatie Den Briel is in het voorjaar van 2017 klaar. Met de nieuwbouw aan de Veerpromenade en een nieuwe bestemming voor de locatie van de bibliotheek heeft Papendrecht straks een schitterend en bruisend centrum. Goede voorzieningen als wonen, winkelen, horeca, bibliotheek en educatie komen samen op een prachtige plek in het centrum.'

Planning
Nu de intentieverklaring is ondertekend, worden de plannen verder uitgewerkt, inhoudelijk en financieel. Indien dit voorspoedig verloopt, kan er voor de zomer van 2017 worden gestart met de werkzaamheden van het huidige bibliotheekpand aan de Markt. De bouw van het nieuwe pand aan de Veerpromenade kan in de loop van 2017 starten. De Bibliotheek AanZet zal tijdens de werkzaamheden tijdelijk worden gehuisvest in de locatie Den Briel. Dit nieuwbouwproject aan de Veerweg is in aanbouw en zal in het voorjaar van 2017 worden opgeleverd.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.