Dames Passaat bereiken landelijke promotiewedstrijd

04 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Dames Passaat bereiken landelijke promotiewedstrijd

PAPENDRECHT -  Zondag 26 juni was voor de seniorendames van AV Passaat de laatste competitiewedstrijd. Deze vond plaats in Spijkenisse. De dames wisten dat ze veel kans maakten om de promotiewedstrijd te behalen, dus ze begonnen allemaal extra gemotiveerd aan de wedstrijden.

De dag begon met de 100 meter horden. Suzanne Janssens liep een tijd van 16,58 sec en Kim van Leeuwen 20,89 sec. Suzanne sprong meteen daarna bij het hoogspringen een hoogte van 1,45 m.

Het kogelslingeren werd voor de eerste keer gedaan dit jaar in de derde divisie. Amber van der Waal kwam tot een afstand van 33,73 m, Simone Veth overtrof dit met een afstand van 35,54 m. Dit is een persoonlijk record voor Simone en ook een clubrecord bij de vrouwen masters 35+. Simone en Amber mochten die dag ook kogelstoten. Simone stootte 9,82 m en Amber 8,94 m. Tijdens het verspringen zagen wij Britt de Reus een afstand van 4,32 m springen en Daniëlle Batenburg 3,32 m.

Voor Danielle een halve meter over haar persoonlijk record heen. Britt startte samen met Jeanine van Riet op de 1500 m. Dit resulteerde in een 6,15,51 voor Britt en een tijd van 6,31,63 voor Jeanine. Op de 100 meter sprint startten Pricilla Huisman en Yvonne van de Kop. Yvonne liep een tijd van 14,20 sec in dezelfde baan als waar ze vorig jaar hard onderuit was gegaan. Pricilla liep een mooie tijd van 12.59sec. Pricilla zagen we ook terug op de 200 meter samen met Kim van Leeuwen.

Kim liep een tijd van 31,97 sec en Pricilla 25,43 sec. Yvonne liep daarna op de 400 meter een tijd van 1,17,66 en Kirsten Kuntz liep een mooie tijd van 59,89 sec. Als afsluiting werd er de 4x400 meter estafette gelopen. Die werd gelopen door Danielle, Suzanne, Pricilla en Kirsten. Het estafetteteam begon een beetje twijfelachtig aan de race maar die twijfel werd snel weggenomen.

De achterstand werd in de loop van de race ruimschoots goed gemaakt. De dames werden beloond met een mooie tijd van 4,15,61. Daarmee waren ze ruim 11 seconden sneller dan de ploeg die als tweede finishte.

Alles bij elkaar opgeteld eindigden de dames ook bij deze wedstrijd als eerste in de poule. Daarmee heeft het damesteam alle drie de wedstrijden in de poule gewonnen. Waar de dames na de tweede wedstrijd nog vierde stonden in het landelijk klassement van de derde divisie, hebben ze zich weer verbeterd en staan ze daarin nu op de derde plek.

Dit betekent dat de dames doorgaan naar de promotiewedstrijd op 18 september. Hier maken zij kans om te promoveren naar de tweede divisie. Het doel is bereikt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.