Heerlijkheid van Papendrecht op prachtige manier in beeld bij RTV Rijnmond

04 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Heerlijkheid van Papendrecht op prachtige manier in beeld bij RTV Rijnmond

PAPENDRECHT - De Heerlijkheid van Papendrecht is op een prachtige manier in beeld gebracht op onderstaand filmpje van RTV Rijnmond.

De Heerlijkheid doet op zaterdag 9 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur mee aan de Landelijke Open imkerijdag. Komend weekend openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens deze vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook bij u in de buurt. Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby.

Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, u kunt in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien. Het is vast wel wennen aan al dat gezoem om u heen, maar veilig in een bijenpak zult u merken dat bijen helemaal niet eng zijn.

De Heerlijkheid van Papendrecht aan de kerkbuurt 56 in Papendrecht doet op zaterdag 9 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur mee aan deze imkerijdag. U kunt de bijenstal met educatieruimte bezoeken, wandelen door de boomgaard, BIJpraten met de imker, de bijentuin bekijken en er zijn ook kinderactiviteiten.

Voor meer informatie over de open imkerijdag, zie dit agendabericht.

Hieronder een prachtige impressie van RTV Rijnmond over de Heerlijkheid van Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.