Ruim 200 bewoners en thuiszorgcliënten deden mee met de Rivas Vierdaagse

04 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Ruim 200 bewoners en thuiszorgcliënten deden mee met de Rivas Vierdaagse

PAPENDRECHT - Maar liefst 200 bewoners van de drie woonlocaties van Rivas Zorggroep in Papendrecht en thuiszorgcliënten deden mee aan de Rivas Vierdaagse Papendrecht. Veel enthousiaste deelnemers en begeleiders maakten van dinsdag 28 juni tot en met vrijdag 1 juli een wandeling door Papendrecht. Op de laatste dag werden alle deelnemers warm onthaald door wethouders Kees Koppenol en Joke Reuwer bij verpleeghuis De Wieken.

Wandelroutes
De deelnemers kwamen iedere dag langs de drie woonlocaties van Rivas in Papendrecht: verpleeghuis De Wieken, zorgcentrum De Waalburcht en woonzorgcentrum De Markt.

‘Tijdens de stop op de locaties was er een versnapering en sloten er meer deelnemers aan’, vertelt activiteitenbegeleider Nadja Krijgsman, die het evenement samen met haar collega Marianne Dubbeldam organiseert. ‘Leerlingen uit groep 8 van de Koningin Beatrixschool wandelden een dag mee en donderdag bakten leerlingen van De Lage Waard pannenkoeken voor alle deelnemers. Op iedere tussenstop werd muziek gemaakt door Elly Krans en Arjan Dolk.’

Vrijdag: feestelijke binnenkomst
Vrijdagmiddag werden alle deelnemers onder applaus van familieleden, medewerkers, bezoekers binnengehaald bij verpleeghuis De Wieken. Tijdens de intocht was een draaiorgel van Draaiorgel.tv aanwezig. ‘Naast de muziek waren er medailles en bloemen voor alle deelnemers. Die werden uitgedeeld door de wethouders en medewerkers van Rivas. Dat zorgde echt voor een feestelijke binnenkomst. Onder het genot van een hapje en drankje hebben we nog lekker na kunnen genieten.’

Heel Papendrecht draagt steentje bij
Net als de drie voorgaande jaren kijkt Rivas terug op een zeer succesvolle editie. ‘Je ziet bewoners en cliënten echt genieten. Heel Papendrecht heeft daar zijn steentje aan bijgedragen.’ Familieleden en vrijwilligers hielpen mee, maar de organisatie van Rivas Vierdaagse Papendrecht was ook mogelijk dankzij de inzet diverse bedrijven zoals Jumbo, Albert Heijn, Bakkerij v/d Grijn, Bloemboetiek Bamboe, Bloemenhandel Joy for all Flowers, de vrijwilligers van het Rode Kruis, de inzet van Stichting Present en de verkeersregelaars.

‘Door ieders inzet was het weer een fantastisch evenement en kijken we nu al uit naar de jubileum editie van volgend jaar.’

Bovenstaande foto's © Pieter van den Berg Fotografie.

Onderste foto: Ruim 200 bewoners en thuiszorgcliënten deden mee aan de vierde editie van de Rivas Vierdaagse Papendrecht. (Roto © Rivas)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.