Geslaagden Willem de Zwijger College kregen het verlossende Woord.....

20 juni 2016
Geslaagden Willem de Zwijger College kregen het verlossende Woord.....

DRECHTSTEDEN -  Afgelopen donderdag werden ’s morgens vroeg op het Willem de Zwijgercollege –net als op alle andere middelbare scholen- door Cito de normen van het centraal schriftelijk examen (CE) bekend gemaakt. Het computersysteem op school berekent dan de scores en het is daarna duidelijk wie de geslaagde en gezakte leerlingen zijn. Het aantal gezakte kandidaten kan na het herexamen gelukkig nog in aantal afnemen.

De mentoren van de examenklassen hebben dan de schone –als je geslaagd bent- en de zware taak –als je gezakt bent- om de uitslag aan de kandidaten te melden.

Veelal gebeurt dat telefonisch.
Wat mentoren vaak opvalt is dat de moeders het uit vreugde nóg harder uitschreeuwen dan hun geslaagde zoon of dochter. Een leerling, die inderdaad te horen kreeg dat zij was afgewezen, was van pure ellende bovenop haar mobiel gaan zitten en zat zo het ‘verlossende bericht’ af te wachten. Ook zijn er ouders die zoveel vertrouwen in hun zoon of dochter en hun mentor hebben dat ze reageren op het bericht van slagen met: “Weet u dat wel héél zeker?”

Soms valt een leerling helemaal stil van ongeloof en opluchting en brengt er dan simpel: “Mooi!” uit. Of een geslaagde leerling die huilt van opluchting, begint te twijfelen en dan naar haar moeder kijkt en om bevestiging vraagt: “Ik heb het toch wel goed gehoord?”

Jary de Hon, mentor van mavoklas 4H, is nooit te beroerd om wat drama in de strijd te gooien.

Hier volgen twee voorbeelden van gesprekken met zijn verlossende woord.

Een leerlinge, die al het hele jaar op zakken stond en weinig tot niets wilde, had haar mentor en moeder tijdens talloze gesprekken altijd beterschap beloofd . “Komt wel goed”, zei ze dan. Omdat de school er vertrouwen in had dat deze leerling echt wel wat in haar mars had, is alles uit de kast gehaald om haar op het rechte pad te krijgen en werd zij aangemeld bij bureau Edumind voor een intensieve begeleiding. Donderdag 11.24 uur: de gezakten zijn gebeld en De Hon wilde zijn gram halen. Dit meisje heeft voor haar CE bijna 7 gemiddeld gescoord en is daardoor perfect geslaagd. Als zij aan de telefoon komt; “Met De Hon spreek je. Mag ik je moeder even....” Maar, maar, stamelt zij . “Geef je moeder nu maar even....” Gesnotter op de achtergrond.

“Mam, de Hon wil je spreken”. De mentor vraagt aan moeder of ze mee wil spelen, gelijk gezegd dat ze keurig geslaagd is, door te zeggen: “ zo slecht! En: kan ze nog een her doen?“ Het gehuil en gesnotter op de achtergrond is duidelijk hoorbaar. Toen werd toch snel gezegd dat ze ruim geslaagd is.

Gekrijs alom en moeder huilt vrolijk mee. Zij had ook het hele jaar veel zorgen om dochterlief. Eind goed al goed.

Een vergelijkbaar gesprek vond plaats met een jongen die ook als ‘gezakt’ het examen in ging. Hij scoorde méér dan een 7 gemiddeld voor zijn CE. Ook hier het verhaal van praten, praten, praten en 'het niets willen en niets doen.' Vandaar dat naar moeder gevraagd werd, nadat hijzelf bibberend opnam.

Hetzelfde spel werd gespeeld. Daarna belde De Hon nog even terug met de mededeling van 'het terugpakken.' Dat telefoontje was net op tijd, want de jongen was bijna de vijver in gesprongen.

Ongetwijfeld wordt er op vrijdag 1 juli, als de uitslag van de tweede termijn bekend is, nog een aantal gesprekken met het verlossende woord gevoerd en zijn er kandidaten met een herexamen geslaagd.

Hieronder de geslaagden:

VMBO Basis Beroepsgericht:
- Uit Alblasserdam: Can Aktemur.
- Uit Papendrecht: Dani Roodnat en Shayne Willemsen.
- Uit Sliedrecht: Luca van Soest.
- Uit Zwijndrecht: Corwin van Leuven

VMBO Kader Beroepsgericht:
- Uit Alblasserdam: Ahmet Erol en Nikita Merkulov.
- Uit Bleskensgraaf: Sietse Burggraaf.
- Uit Papendrecht: Yassine Hajjiya, Lars Kerklaan, Benjamin Treure, Wesley van de Weerd, Lorenzo van Wijk en Jesse Wubben
- Uit Sliedrecht: Fatih Durkut, Sam Kraaijeveld en Dylan Oosterhof.

Geslaagden MAVO:
- Uit Alblasserdam: Demi van den Boogaard, Kevin Franken, Tim van Gils, Lisa Groenendijk, Melissa Hatunic,Siebe Heeringa, Mandy Houtbraken,Melike Karaslan, Larissa Leeuwis, Quincy Schouten, Nick Versteeg, Niels Vogel, Owen Vos, Jorrit de Vries, Jessica de Vrieze, Jorg Zanen en Rens Zijderveld.
- Uit Nieuw-Lekkerland: Sterre Hagens, Lisa de Bie,  Abdel Ilah Hamzaoui, Ruggero Meijer, Cheyenne Verveer en Sven Zuurmond.
Oud-Alblas: Joeri Kortleve, Inger Kraal en Karsten Ligthart.
- Uit Papendrecht: Ryan Bahadoer, Yannick de Bruin, Latifa Chafchaf, Aydan Çinar, Floortje Doornhof, Marloes Driessen, Laurens van Eck, Rick van Ee, Nicky van Est, Wessel van de Graaf, Denise van der Graaf, Marit Groenendijk,Simon de Groot, Dylan de Groot, Greg Hardeman, Xander Holl, Jurrian Keur, Linsey Kiele, Florence Klerk, Cynthia Knol, Justin Koote, Iris Lap, Mike van Loon, Rick van Loon, Pooja Misri, Rick Molenaar, Eva Monnier, Jeremy Moret, Jinane Mourigh, Milan van Opstal, Jessie Philippo, Ardian Reçi, Kiliana Riepsaame, Joeri van Riezen, Alex Smith, Tanja Spijkerman, Fabian Steenhuisen, Glenn van Valkenburg, Tycho Verschoor, Lauren de Vries, Mitchell de Waard en Jean-sen Wu.
- Uit Sliedrecht: Çagri Altinisik, Imon Bangir, Jadie de Bruijn, Merel de Bruin, Quinten de Deugd, Daisy van Dijk, Jony Groenewegen, Richard Hartog, Ali Kembil, Cengizhan Kirlak, Sylvienne Koense, Niels Korevaar, Faith Mastenbroek, Streefkerk, Per van der Meijden en Jilles Verhoeven.

Geslaagden HAVO: (Zie foto hierboven)
- Uit Alblasserdam: Aksel Blom, Robin van Dam, Rabia Daskin, Steven Groeneveld, Matthijs de Jong, Femke de Kloe, Pim Koolmees, Nick van der Linden, Bram Smallegange, Maartje Steehouwer, Jesse Verheij, Jeffrey Verkerk en Melany Vermeulen.
- Uit Bleskensgraaf: Esmée Blokland, Larissa Huijzer, Olaf Nederlof en Ilse Vogel.
- Uit Brandwijk: Evelien Kamperman.
- Uit Dordrecht: Dafne Muilwijk.
- Uit Hardinxveld-Giessendam: Yosra Abbady, Weslie van Beelen, Dennis van Dijk, Nicky Kromdijk, Laura Ritmeester, Julian den Dikken en Bibi van Dun.
- Uit Nieuw-Lekkerland: Joppe de Hoog, Max Muller, Thom den Besten, Rowan de Jager, Renate van Liempd en Stefan Noorlander.
- Uit Papendrecht: Salima Attrach, Sharon Bosua, Luuk Bouw, Rocio Bustos Carrasco, Celine Cid Bonte, Naomy Dollison, Tom Faro, Wolfer Freijsen, Shivam Ganpat, Julian van Gessel, Enrico van der Griend, Dion de Heer, Tim van Heeswijk, Demi Jansen, Quinty Kneefel, Job Lanser, Tessa Osterholt, Liam Paalvast, Stijn Peters, Melany van der Raaij, Lean Schotting, Michelle Stam, Chiara Tjin Pit Joen, Sandjay Vermeulen, Sacha Veth en Julian van Westenbrugge.
- Uit Sliedrecht: Roy van den Berg, Eric Bons, Mike de Bruin, Hasan Cakir, Laura Dekker, Guus van Dongen, Nick van Eck, Merle den Hoed, Sara Huijgen, Guido Leeuwenstein, Djimon Ruis, Jordy Scheurwater, Ian Verheij, Giovanni Visser, Sam Volker, Streefkerk, Jaro Lieuwen, Sven Versteeg en Choukri Yama.

Geslaagden Atheneum: (Zie foto Hierboven)
- Uit Alblasserdam: Manon Arentze, Davud Daskin, Erik van Genderen, Amber van Reeuwijk, Demi Rijnshof, Mehrshad Shomali en Steven van der Waal.
- Uit Bleskensgraaf: Yannick van Geel.
- Uit Brandwijk: Christel Klootwijk.
- Uit Dordrecht: Didi Korporaal.
- Uit Nieuw-Lekkerland: Laura de Kluijver.
- Uit Oud-Alblas: Amber Ligthart.
- Uit Papendrecht: Lana Cehajic, Erdem Hasanoglu, Nikita Kempenaars, Amy Kil, Jamila van Klaveren, Robin Koerts, Iris Luijendijk, Sophia van Maren, Pim Meijer, Stefan Uitermarkt, Fatima Warsame, Rowan Wierckx, Lotte Woerlee, Frank Wolff en Kelly Zegelaar.
- Uit Sliedrecht: Romy Alblas, Lisanne Boer, Adrian Mensing, Manon Messchendorp, Serena Steehouwer, Romy Struijk en Niels Versluis.
- Uit Streefkerk: Olaf Wols.

Geslaagden Gymnasium: (Zie foto hierboven)
- Uit Alblasserdam: Sabine de Groot.
- Uit Hardinxveld-Giessendam: Hnady Abbady.
- Uit Papendrecht: Julia Bickel, Tim Eenhoorn, Sabrina de Graaf, Matilde Hobers, Bas van Middelkoop, Yaro Roodenburg en Bo Schimmelpenningh.

Geslaagden MAVO vestiging Hardinxveld-Giessendam: (Zie onderste foto)
- Uit Hardinxveld-Giessendam: Hessel Besselink, Stefan de Boon, Roy Bouwman, Michelle Dolk, Delano Dresens, Hind El Badaoui, Salma Ghanmi, Twan de Hek, Peer Honders,Twan Klijn, Estefan Moreno Campbell, Jerzy van der Plas, Nick Schmelew, Dionysia Schmidt, Eduard Sjaghojan, Quinty Stelling en Bas Wagenmakers.
- Uit Papendrecht: Nick Frigge.
- Uit Sliedrecht: Chris Blokland, Rik Bons, Bente Brouwer, Dylano de Bruin, Thom Buvelot, Bradley de la Croix, Hamza El Ouarraqui, Esra Epik, Vincent van der Hoff, Jamie de Jong, Ilona Klop, Sascha Koppelaar, Quinty de Ligt, Jackie Oomen, Jordan de Paus, Vadsun Vidal de Jesus, Jacqueline Vink en Jiddo van Zessen.
- Uit Wijngaarden: Thomas Breedveld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.