Onafhankelijk Papendrecht vraagt Burgemeester in actie te komen overlast situatie te beëindigen

04 juli 2016 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Onafhankelijk Papendrecht vraagt Burgemeester de Bruin in actie te komen om een voortslepende overlastsituatie te beëindigen.

Onafhankelijk Papendrecht doet dit naar aanleiding van deze brief: "Geachte heer De Bruin en kopie-ontvangers, Hiermede kom ik terug op zaak nr. 1442780 uit het jaar 2015 inzake bovengenoemd onderwerp. In het kort ging en gaat het nog steeds om ernstige burenoverlast en verstoring van ons
woongenot, waarover wij op 19 augustus 2015 ook met u een gesprek hebben gevoerd.

Helaas moet ik u melden dat wij nog steeds overlast ondervinden en dat wij tig keren de politie hebben moeten inschakelen. Dit zal u waarschijnlijk wel bekend zijn. Maar hoeveel bekeuringen of boetes de politie ook uitdeelt, het heeft geen effect. Er is onlangs door de politie een winkelverbod uitgedeeld, voor 1 jaar, maar de volgende dag was men weer in de winkel. Als men geen overlast in onze buurt veroorzaakt, worden ze wel in andere wijken van het dorp gesignaleerd, waar die bewoners ook niet blij van worden.

Wat ik wil betogen is dat deze overlastplegers en hun “vrienden” als een pest door het dorp gaan. Ik blijf mij maar afvragen of hier nu echt niets tegen te doen is. Het is toch te gek dat in wezen 2 “rot-schoffies” zo’n stempel op de samenleving drukken en dat wij dat allemaal maar moeten accepteren. In de social media las ik dat op uw voorstel de APV is aangescherpt. Biedt dit misschien meer mogelijkheden om krachtiger in te grijpen? Of geldt hier: wachten tot het vanzelf overgaat?

Het huis - van de vader, die hier niet meer verblijft - staat al tenminste 5 jaren te koop en te verpauperen. Dit neemt ons hele straatje mee in een neerwaartse spiraal en straks wonen we in een achterstandsstraat. In ieder geval mijn huis is volgens een makelaar moeilijk verkoopbaar.
Ondanks het feit dat ik een tuinman heb om mijn voor- en achtertuintje te verzorgen, ziet het er door de troep bij de buren onverzorgd uit. Er is niet tegen op te boksen. Je kunt hier van kapitaalvernietiging spreken.

In de achtertuin van nr. (weggehaald door redactie) is een soort vuilnisbelt ontstaan. Bij mij kan de begroeiing van de schutting tussen onze huizen niet ordentelijk worden geknipt, omdat ik bang ben een steen door de ruiten te krijgen.

Het komt erop neer dat deze situatie mij geld kost, door de onverkoopbaarheid van mijn huis en het eigenlijk zonder veel succes inzetten van een tuinman.
Vorig jaar heb ik ook al een stuk schutting dat zij hadden ingetrapt, moeten vernieuwen.

Ditzelfde geldt ook voor het huis aan de andere kant en de overige woningen, waarvan in de brandgang ook schuttingen zijn beschadigd.

De hele buurt is het meer dan zat en hoopt echt op een aanpak van dit probleem. Overigens zou het heel prettig zijn als wij eens een update zouden ontvangen over welke stappen zijn of worden ondernomen om deze problemen aan te pakken.

Uw reactie zie ik met belangstelling tegemoet. Met vriendelijke groet," Tot zover de door Onafhankelijk Papendrecht doorgestuurde brief.

Schrijver van de oorspronkelijk brief is bij de redactie bekend.

NB. Huisnummers in de brief zijn door de redactie weggehaald.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.