WARM aanbevolen: massage met zeeschelpen

21 oktober 2015
WARM aanbevolen: massage met zeeschelpen

PAPENDRECHT - Afgelopen week ontving de redactie van Papendrecht.net een e-mail van kersverse Papendrechter Spike Bakker met het verzoek of we aandacht wilden schenken aan zijn nieuwe massagepraktijk Avalon Massage in Papendrecht. Spike verzocht om een interview en deed daarbij gelijk het aanbod om ter plekke een massage te ondergaan.

Voor redacteur Hans Huisman was het wel een leuke trigger om een interview af te nemen en daarbij zijn persoonlijke ervaringen door te geven.
En het moet worden gezegd, het was een heel bijzondere ervaring.

Bij binnenkomst was de ruimte al goed op temperatuur, zodat je niet gelijk de bibbers hebt bij het uitkleden. Warmte speelt sowieso een belangrijke rol in de massages die Spike geeft.

De massage start met heerlijk verwarmde olie en Spike voelt direct waar verdikkingen en knopen zitten. Mijn rug blijkt behoorlijk vast te zitten, maar dat is ook niet verwonderlijk met het vele werken achter een beeldscherm.

Een unieke specialiteit is zijn massage met verwarmde schelpen (de Hotshells). Waar veel masseurs gebruikmaken van verwarmde stenen, gebruikt Spike grote schelpen die zijn gevuld met verwarmd water en passen beter bij de rondingen van een menselijk lichaam, vooral rond de schouders/nek. Spike is ruim een jaar mee bezig geweest om dit te perfectioneren. Welke grootte moeten de schelpen hebben, welke lijm is het beste om de schelpen aan elkaar te plakken, hoe ververs je het water eens in de zoveel tijd, etc.
Inmiddels verkoopt hij deze schelpen aan masseurs door heel Nederland.

De warmte zorgt ervoor dat je helemaal ontspant, dat het bloed sneller door het lichaam stroomt en de afvalstoffen goed worden afgevoerd.

Hierna gebruikte Spike een aantal heat-packs. Dit zijn zakjes, gevuld met warm water, die ongeveer 10 minuten lang op de rug worden gelegd. En hier overheen wordt weer een handdoek gelegd, zodat de heatpaks niet snel afkoelen. Het is dat ik regelmatig met Spike aan het kletsen was, anders was ik zeker in slaap gevallen, zo ontspannend is het.

M'n half uur massage was om voordat ik het wist. Na afloop voelde ik me echt als herboren. Ook nu is Spike attent, want ik krijg een glaasje water zodat alle afvalstoffen nog beter kunnen worden afgevoerd.

Spike geeft aan:"Veel mensen denken dat je alleen maar voor een stukje ontspanning een massage ondergaat, maar het is echt niet alleen een luxe. Na een goede massage, zitten alle spieren weer los en voel je je vele dagen een stuk fitter".

Spike is een gediplomeerd masseur en heeft ook een jaar fysiotherapie-opleiding achter de rug. Hij heeft dus gedegen kennis van de werking van het menselijk lichaam en weet ook diverse behandelingen goed te onderbouwen. Hij moet niets hebben van vage oosterse technieken, maar gaat uit van materialen en technieken die je daadwerkelijk kunt zien en voelen.

Wilt u ook een keer kennismaken met deze bijzondere warmtemassage? Speciaal voor lezers van Papendrecht.net, heeft Spike nu een aantrekkelijke actie. Nieuwe klanten ontvangen voor de eerste massage liefst 50% korting. Dus u betaalt geen € 50, maar € 25,- voor een heel uur massage. En als u binnen 2 maanden een nieuwe afspraak maakt, krijgt u gewoon nog een kwartier gratis.

Avalon Massage is gevestigd in het gezondheidscentrum aan de Groen van Prinstererstraat 125 (tegenover Domino Pizza). Telefoon 06 - 17 69 42 15. Voor meer informatie, zie www.avalonmassage.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.