Boskalis aangewezen als voorkeursaannemer voor offshore windmolenpark bij Aberdeen

30 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Boskalis aangewezen als voorkeursaannemer voor offshore windmolenpark bij Aberdeen

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) is door Vattenfall aangewezen als Offshore Balance of Plant-voorkeursaannemer voor de aanleg van het windmolenpark Aberdeen Offshore Windfarm dat ook wel bekend staat als het European Offshore Wind Deployment Centre.

Het project zal bestaan uit 11 windturbines met een toegestane capaciteit van maximaal 100 MW. Het contract omvat alle offshore-activiteiten ten behoeve van het windmolenpark, met uitzondering van de levering van de windturbines.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag op onze markten opdrijven: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de ontwikkeling van duurzame energieopwekking als gevolg van de verandering van het klimaat en een toenemende energieconsumptie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.