Educatie op 'De Papenhoeve'

29 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Educatie op 'De Papenhoeve'

Naast naar dieren kijken en knuffelen, of op speeltoestellen spelen, biedt ‘De Papenhoeve’ ook educatieve mogelijkheden. Zoals u vorige week hebt kunnen lezen, zijn we sinds kort in het bezit van een kunstkoe die door het Rabofonds is geschonken. Deze koe heeft een groot educatief karakter.

Kinderen zien waar de melk vandaan komt, en leren ook hoe de melk van de koe verwerkt wordt tot allerlei producten die vervolgens in de supermarkt kunnen worden gekocht. De lessen hiervoor worden door de kinderboerderij verzorgd. Maar dat zijn niet de enige lessen. We beschikken over diverse lessen voor de onderbouw en de bovenbouw. Wat dacht u van lessen voor de onderbouw over meneer de Pauw? Op school wordt in de klas eerst het verhaal van meneer de Pauw verteld.

Vervolgens gaan de kinderen op de kinderboerderij door middel van spelletjes alles over de pauw ontdekken. Terug op school worden de ervaringen van de kinderen met elkaar gedeeld. En is het niet geweldig om meer te weten te komen over bijvoorbeeld de stadsvogels. Dit lesmateriaal is bestemd  voor de bovenbouw. De kinderen leren wat stadsvogels zijn en hoe zij in hun stadse omgeving (over)leven. Bij deze lessen komen aspecten over natuur en milieu aan bod. Ook zijn er lessen over afval. De kinderen leren wat groente, fruit en tuinafval is en waarom het goed is dit te scheiden van ander afval zoals bijvoorbeeld papier en plastic. U ziet dat onze boerderij op het gebied van educatie veel te bieden heeft. Voor suggesties staan wij echter altijd open.

Door Adrie van den Adel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.