Groeizaam weer, maar wijkonderhoud moet zich aan de regels houden

29 juni 2016 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Terwijl veel mensen mopperen over het slechte voorjaar, heeft Moeder Natuur het prima naar haar zin. Het is uiterst groeizaam weer. De afwisseling tussen regen en zonneschijn en hoge en lage temperaturen zorgt ervoor dat het groen welig tiert.

Inwoners reageren hier verschillend op: sommige inwoners uiten hun ongenoegen over het niet- of niet frequent genoeg maaien door de gemeente. Anderen vinden het juist mooi dat dit natuurlijke proces een rijkere vegetatie kan opleveren.

Het maaiseizoen is weliswaar in volle gang, maar dat wil niet zeggen dat overal gemaaid mag en kan worden. Ten eerste moeten we rekening houden met de weersomstandigheden. Bij nat weer of een natte ondergrond kán er niet gemaaid worden, want dan trekt de machine de ondergrond kapot. Ten tweede hebben we als gemeente te maken met wet- en regelgeving. Zo mogen in het broedseizoen de broedende vogels niet gestoord worden. Verder willen we de flora en fauna zoveel als mogelijk en verantwoord respecteren. Dit heeft vooral een ecologische functie: door op sommige plekken de natuur meer haar gang te laten gaan, ontstaat meer variatie in de begroeiing en (nieuwe) diersoorten.

Zodra de drogere periodes weer wat langer aanhouden, zetten onze medewerkers van wijkonderhoud alle zeilen bij om het groenonderhoud weer op het gewenste niveau te brengen. Intussen stellen wij het zeer op prijs wanneer inwoners ons wijzen op locaties waar de begroeiing hinderlijke of zelfs onveilige situaties oplevert.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.