CombiRaad en Woonkracht10 bekrachtigen gelijkwaardige samenwerking

23 juni 2016 door Hennie van der Zouw
CombiRaad en Woonkracht10 bekrachtigen gelijkwaardige samenwerking

DRECHTSTEDEN - Maandag 20 juni ondertekenden huurdersstichting CombiRaad en woningcorporatie Woonkracht10 een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Daarmee bekrachtigden zij een nieuwe manier van samenwerken.

Gelijkwaardige werkrelatie
De CombiRaad is de onafhankelijke huurdersstichting van Woonkracht10 en komt op voor de belangen van al haar huurders. Binnen de nieuwe samenwerking zet de CombiRaad drie gebieds- en drie themacontactpersonen in die binnenkort actief zijn in­­ de wijk. Huurders hebben zo een direct aanspreekpunt waardoor hun belangen optimaal worden behartigd. Samen met het bestuur van de CombiRaad zijn zij gesprekspartner van Woonkracht10.

Projectmatig werken
Binnen de nieuwe manier van samenwerken betrekt Woonkracht10 de CombiRaad in een vroeg stadium bij het vormen of herijken van beleid. Erwin Zwijnenburg, bestuursvoorzitter van Woonkracht10, is blij met deze nieuwe werkvorm, waarbij huurders echt hun invloed aanwenden. Erwin; "Betrokkenheid van klanten is belangrijk. Mensen zijn druk, maar zijn wel bereid om zich voor korte tijd vast te leggen. In plaats van ‘bewonerscommissies’ die vaak voor lange tijd uit dezelfde mensen bestaan, gaan we nu projectmatiger werken. Dit doen we met ‘Bewonersadviesgroepen’: per onderwerp wordt er een adviesgroep vanuit de bewoners in een bepaald gebied opgericht. Dit project heeft dus een begin en een eind. Door projectmatig te werken, hopen we dat mensen sneller instappen."

Meer zeggenschap
Met de nieuwe Woningwet die per 1 juli 2015 in werking trad, is de zeggenschap van huurdersorganisaties fors versterkt. Leo Hartkoren, voorzitter van de CombiRaad; “Dit vraagt om een sterke, professionele en deskundige huurdervertegenwoordiging, die met deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst wordt ingevuld. Door goede samenwerking en effectief partnerschap werken we met elkaar aan betere wijken en goede en betaalbare woningen, waarbij er meer rekening wordt gehouden met de eisen en wensen van huurders.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.