Veel medaillies voor Olympia bij Rayonkampioenschappen 2016

20 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Veel medaillies voor Olympia bij Rayonkampioenschappen 2016

PAPENDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen weekend was de laatste wedstrijd van het turnseizoen 2016. Traditioneel zijn de individuele rayonkampioenschappen de afsluiter, dit jaar werden de wedstrijden gehouden in de Ridderhal in Hendrik-Ido-Ambacht en georganiseerd door Rayon Dordrecht. Veel clubs maken deze wedstrijd mogelijk: O&O Zwijndrecht, Souplesse Hendrik-Ido-Ambacht, OKK Ridderkerk en Olympia Papendrecht zorgen ervoor dat de wedstrijdzaal er prima uitziet en netjes gevuld is met toestellen. Bovendien zijn er veel vrijwilligers van deze clubs die helpen om de wedstrijden mogelijk te maken. Met meer dan 300 turnsters in alle wedstrijdcategorieën was het een geslaagd weekend. Zeker voor Olympia dat met 10 medailles naar huis ging.

Op de vrijdagavond werd door de meeste keuzeturnsters van Olympia Papendrecht geturnd. Voor Lotte van Kooten (junior F) was de verrassing het grootst. Na een prima wedstrijd met een zeer stabiele balkoefening werd zij rayonkampioen 2016! Daarna werd het podium in deze categorie helemaal Papendrechts want Anna Bakker en Danique Hameete werden respectievelijk 2e en 3e. In de categorie junior E turnde Vera Nederhof weer haar eerste wedstrijd en dat deed ze ondanks wat zenuwen op de balk prima. Zij won de zilveren medaiile. In de categorie senior F turnden Aranka Tubex en Alissa de Jong zicht naar een 3e en 5e plek en mochten ook een medaille in ontvangst nemen. Op de foto de medaillewinnaars van de vrijdagavond: Anna Bakker, Lotte van Kooten, Vera Nederhof, Aranka Tubex, Alissa de Jong en Danique Hameete

Op de zaterdag turnden de turnsters in de verplichte oefenstof hun wedstrijd. Britt Kok werd 2e in de categorie pupil 1 N2. Anna den Boef werd 3e in de categorie pupil 1 N3 en Ivana Brugman werd 2e in de categorie pre-instap D1. Hélène Borsje turnde in de categorie jeugd 2F in de laatste wedstrijd op de zaterdag en wist een bronzen medaille te halen. De val op vloer maakte zij ruimschoots goed op brug en sprong.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.