Onafhankelijk Papendrecht: "32 woningen Aalscholver - bouwen maar wel met goede randvoorwaarden"

17 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Onafhankelijk Papendrecht: "32 woningen Aalscholver - bouwen maar wel met goede randvoorwaarden"

PAPENDRECHT - Onafhankelijk Papendrecht bericht ons het volgende over de besluitvorming omtrent het bestemmingsplan Aalscholver: "Het voorstel om het bestemmingsplan 32 woningen Aalscholver gewijzigd vast te stellen, geeft te zien dat het beter zou zijn om in de toekomst bestemmingsplannen vroeger in het proces te behandelen.

Nu zien we dat de Raad aan het einde van het proces tot een besluit moet komen als er eigenlijk al vergaande afspraken zijn gemaakt met de ontwikkelaar en de aspirant-kopers. In overwegende mate willen zij graag dat het bouwproject doorgang vindt. De gemeente heeft weliswaar telkens een voorbehoud gemaakt, maar de vraag blijft hangen of dit altijd bij de ontwikkelaar en de aspirant-kopers bekend is geweest. De ontwikkelaar maakte zich zorgen toen de gemeenteraad op 3 maart (2016) een motie aannam die de besluitvorming opschortte. Eerst was uitvoerig onderzoek nodig, waaronder meting van het magnetisch veld van de hoogspanningsleiding.

Onze fractie heeft geworsteld met dit dossier. Enerzijds is door het college nu een meer afgewogen voorstel en besluit geproduceerd. Het onderzoek, de meting van het magnetisch veld, het overleg en de afstemming hebben dus wel degelijk effect gehad. Maar anderzijds is er nog steeds sprake van de vraag of de afweging tussen de lange termijn effecten van dit besluit kan opwegen tegen de verwachtingen en de economische voordelen op de korte termijn. Verder is er sprake van ingrijpende gevolgen mocht het project geen doorgang vinden." Tot zover Onafhankelijk Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.