Een nieuw kippenverblijf voor 'De Papenhoeve'

25 mei 2016
Een nieuw kippenverblijf voor 'De Papenhoeve'

PAPENDRECHT - Wat waren ze lief hè, de kuikens in de hal van de kinderboerderij. Eerst waren het hele kleine donsjes die door de bak heen liepen, lekker warm gehouden door de warmtelampen boven de bak. De kuikentjes zag je met de week groeien. En van lieverlee werden de kuikens kleine kippetjes en werd hun verblijf te klein.

De kippen op onze boerderij hebben vanaf de opening al een mooi eigen verblijf tot hun beschikking. Echter voor enige uitbreiding was geen ruimte. Daarom heeft het bestuur besloten om een nieuw kippenverblijf aan te schaffen. Het “oude” verblijf kwam daardoor vrij en daar hebben de kuikens nu hun intrek in genomen.

Warmtelampen zijn niet meer nodig want de kuikens zijn nu groot genoeg om ook buiten te mogen lopen. Nog niet los op de boerderij, want daar zijn ze nog te klein voor. Zodra hun donsvacht is vervangen door hun echte verenpracht, mogen ze ook loslopen op het terrein. Het nieuwe kippenverblijf is inmiddels geplaatst. De kippen hebben zelfs een eigen hooizolder tot hun beschikking. Dat betekent dat we ook daar moeten kijken of er eieren gelegd zijn, want de kippen zoeken allerlei lekkere plekjes om hun eieren te leggen; zelfs in de voerbakken van de schapen en de andere dieren. Het nieuwe verblijf is inmiddels door de kippen goedgekeurd.

Zonder dat het was ingericht hebben ze ook daar al hun eerste eieren gelegd in de speciale legbakken waarover het verblijf beschikt. Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe huisvesting van de kuikens en de kippen? U bent van harte welkom bij ons.

Door Adrie van den Adel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.