Schaapscheerdersfeest op 'De Papenhoeve'

18 mei 2016
Schaapscheerdersfeest op 'De Papenhoeve'

PAPENDRECHT - Zaterdag 21 mei is het weer zover: de schapen op ‘De Papenhoeve’ krijgen hun zomeroutfit. Het is later dan gepland. Dit had alles te maken met de geboorte van de lammetjes. Het is nog even spannend geweest of 21 mei wel gehaald zou worden. Alle lammetjes moesten voor 11 mei geboren zijn, anders kon het schapenscheren niet doorgaan.

Dit heeft alles te maken met het feit dat gedurende 10 dagen vanaf de geboorte eventueel Q-koorts kan optreden en gedurende die 10 dagen vanwege eventuele besmetting er geen publiek bij mag. Gelukkig is het laatste lammetje op vrijdag 6 mei gezond en wel geboren en inmiddels lopen de schapen en de lammetjes gezellig in de wei.

Het schaapscheerdersfeest gaat dus door.

Om 11.30 uur komt schaapscheerder Leon van Steenselen op ‘De Papenhoeve’ en dan worden de schapen van hun dikke wollen wintervacht ontdaan en zijn ook zij klaar voor een warme en zonnige zomer. De alpaca’s worden op een ander moment geschoren. Dit komt omdat Annabella drachtig is en het levert voor haar teveel stress op als zij in het bijzijn van veel jongens en meisjes geschoren wordt.

Gedurende het schaapscheerdersfeest van a.s. zaterdag is er op ‘De Papenhoeve’ nog veel meer te beleven. Zo kan er genoten worden van stoere tractors die Theo Boer beschikbaar heeft gesteld. En natuurlijk is er weer een luchtkussen dat door de Jumbo wordt geregeld. Verder komt DJ Roel Verbrugge de sfeer verhogen met zijn muziek en verzorgen examen kandidaten van het Wellantcollege diverse spellen voor de kinderen.

Voor jong en oud worden er demonstraties gegeven van kantklossen en het bewerken van ruwe schapenwol. Ook is het mogelijk om gezellig te snuffelen bij de verschillende kraampjes van de egelopvang, van Kees Commandeur met een variatie aan bloemen en niet te vergeten een kraam met cadeauartikelen van onze eigen boerderij. En aan de mensen met stille trek is ook gedacht. Nu nog een lekker zonnetje erbij en het feest is compleet als u tenminste in grote getalen naar ons toekomt. Wij hopen u aanstaande zaterdag te mogen ontvangen.

Het feest is van 10.00 – 16.00 uur.

Door Adrie van den Adel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.