Lars Gerritsen wint Nationale Lenteloop

13 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Lars Gerritsen wint Nationale Lenteloop

PAPENDRECHT - Atletiekvereniging Passaat organiseerde op zaterdag 11 juni wederom de Nationale Lenteloop. Het was de 34ste keer dat Passaat deze loop organiseerde. Het programma begon om 12 uur met diverse jeugdlopen voor kinderen vanaf groep 1 van de basisschool. Elk jaar doen hieraan meer dan 700 kinderen mee, zo ook dit jaar.

De afsluitende jeugdloop voor leerlingen van groep 7 en ouder, ging dit jaar over 1500 meter en startte om 13 uur. Alle deelnemers kregen na afloop een diploma en een appel.

Clowns kleurden de wedstrijden verder op, er was een springkussen en kinderen konden zich laten schminken. Speciale attractie was een opblaasbare arena waar de jeugd van 6 tot 18 jaar op een leuke manier kon oefenen op diverse atletiekonderdelen, zoals sprinten, hoogspringen en speerwerpen.

Om 14 uur startte de prestatieloop over 5 km. Om 15 uur startte de wedstrijd- en prestatieloop over 10 km. Het parcours van de 10 km voerde langs de Veerweg, het centrum van Papendrecht, Visschersbuurt en de Matenase Scheidkade. Start en finish was op de atletiekbaan van Passaat aan de Andoornlaan. Na in 2014 deze Lenteloop ook gewonnen te hebben zegevierde Passaat atleet Lars Gerritsen ook dit jaar als eerste de finish.

Traditioneel was de lenteloop ook de afsluiting voor deelnemers die in januari bij Passaat met hardlopen waren begonnen in het looppgroepproject.

Foto's: Rozemarijn van Hengel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.