Bart van Nunen en Carla Ophorst winnen 33e Nationale Lenteloop

11 mei 2015
Bart van Nunen en Carla Ophorst winnen 33e Nationale Lenteloop

PAPENDRECHT - Ondanks de harde wind heeft Passaat atleet Bart van Nunen met overmacht en in een nieuw parcoursrecord (30:09) de winst behaald op de 10 kilometer. Bij de vrouwen was de eerste plaats wel een herhaling van de afgelopen twee jaar, met als terechte winnares Carla Ophorst (38:30).

De 10 km wedstrijd werd meteen, na het door Burgemeester de Bruin gegeven startschot, door Bart hard gemaakt. De topsportperfection atleet had als opdracht mee gekregen zijn vorm te testen voor het Nederlands Kampioenschap halve marathon dat komend weekend in Leiden wordt gehouden. Nog voordat de 300 meter op de baan waren afgelegd had Bart al een voorsprong van 50 meter op zijn concurrenten.

Met flinke wind tegen gingen de atleten op weg naar de Meent in Papendrecht. Door de harde windvlagen werden de krachtverschillen ook achter Bart snel duidelijk. Ruben Scheurwater (32:21) liep langzaam uit op Rick Salome (34:13). Pas achter Rick liep een groepje samen op om elkaar af en toe uit de wind te kunnen houden. Bij finish bleek Erik Klooster (35:26) nog de meeste kracht te hebben en zo de vierde plaats te behalen. Met deze tijd werd hij wel eerste in zijn leeftijdscategorie.

Halverwege de race liep Bart ondanks de tegenwind al onder het parcoursrecord (31:53) dat vorig jaar in handen was gekomen van Lars Gerritsen. Met de wind mee liep Bart vervolgens richting de Noordzijde van Papendrecht. Met aanwijzingen van zijn coach Addy Ruiter om ondanks het laatste stuk tegenwind goed op zijn loophouding te blijven letten finishte Bart net boven de 30 minuten.

Zijn eerste reactie na de finish “ik heb een heerlijke race gelopen. Het ging makkelijker dan ik verwacht had. De vorm die er de afgelopen weken aan zat te komen maar niet in de wedstrijden er uit kwam was nu wel aanwezig. Het geeft mij veel vertrouwen voor het NK halve marathon van komende week. Hoe die race gaat verlopen zal veel afhangen van het deelnemers veld. Het doel is een medaille te halen. De tijd is dan minder belangrijk”.

Ruben Scheurwater had duidelijk nog last van de naweeën van de Rotterdam Marathon “het trainen gaat nog niet als gewenst en ik ben daarom wel tevreden met dit resultaat”.

Bij de vrouwen was Carla Ophorst weer oppermachtig en eindigde zij in een Nederlands record (Vrouwen 55) van 38:30. Helaas kan deze niet officieel erkend worden omdat het parcours niet officieel is opgemeten. Petra Sloots werd tweede (38:56) voor de Passaat atleten Anne Zijderveld en Cora Vlot. Alle vier de dames waren met hun resultaat eerste in hun leeftijdscategorie.

Eerder die dag werden de 200 lopers weggeschoten voor hun 5 km prestatieloop. Onder de deelnemers bevonden zich de lopers van het loopgroep project die in januari gestart waren met hardlopen en zo hun vorderingen konden testen.

Vele van deze atleten hebben de smaak te pakken en zullen als lid van de vereniging hun snelheid en duurvermogen verder kunnen opbouwen zodat ze volgend jaar indien gewenst aan de 10 km kunnen deelnemen. Bij de mannen won Marco Barendregt in 16:35. Bij de vrouwen won Esther Verhoef in 20:19.

De Lenteloop begon zo als gewoonlijk met de jeugdlopen. Ongeveer 750 jeugdige schoolatleten uit Papendrecht, Sliedrecht en ook enkele uit Alblasserdam wisten de weg te vinden naar de atletiekbaan. Aangemoedigd door familie en begeleid door de clowns werden zij om 12.00 uur door wethouder Koppenol weggeschoten. Bij de finish werden zij weer onthaald met het landwinkel appeltje, een drankje en de medaille. Vervolgens storten de kinderen zich in de atletiek arena waar zij aan andere atletiek onderdelen konden deelnemen. Het Kofschip (locatie de Wielen) wist net zo als de afgelopen drie jaar de fel begeerde beker te bemachtigen voor de school met de procentueel hoogste deelname. Al met al een geslaagd evenement dat volgend jaar in mei zijn 34e editie zal beleven.

De eerstvolgende hardloopactiviteit is de NetServe estafettemarathon op 13 juni waar iedereen met een team zich voor kan inschrijven. Voor alle info, foto’s en uitslagen verwijzen wij u naar www.avpassaat.nl.

Hieronder nog een paar foto's van de Lenteloop van Pieter van den Berg.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.