Lars Gerritsen en Carla Ophorst winnen 32e Nationale Lenteloop

12 mei 2014
Lars Gerritsen en Carla Ophorst winnen 32e Nationale Lenteloop

PAPENDRECHT - Onder herfstachtige weersomstandigheden heeft Passaat atleet Lars Gerritsen, Patrick Quist weten af te houden van het prolongeren van zijn titel. Bij de vrouwen was de eerste plaats wel een herhaling van afgelopen jaar, met als terechte winnares Carla Ophorst.

De 10 km wedstrijd was na het startschot door burgemeester de Bruin direct een spannende wedstrijd. Patrick Quist van Rotterdam Atletiek die vorig jaar vanaf het begin onbedreigd naar de overwinning liep nam direct weer de kop en zag dat Remon van der Wal en Lars Gerritsen aanhaakten. Voor de wedstrijd hadden wij van topsportperfection trainer Addy Ruiter al vernomen dat Lars met één doel aan de start was verschenen, namelijk proberen de thuiswedstrijd te winnen. De atleet was namelijk enkele weken geleden ziek geweest, waardoor de keuze was om defensief te lopen met als doel de overwinning, in plaats van het lopen op een zeer snel schema. Tot en met de vierde kilometer wist Remon de kop bij te houden maar moest ook hij de twee atleten laten gaan. Door het inkorten van de afstand was ook het parcours voor een gedeelte vernieuwd. Zo werd er dit jaar ook over de Meent gelopen wat door de atleten als een leuke werd ervaren doordat er meer publiek aanwezig was. Er was alom lof dat dit in de gemeente Papendrecht toch mogelijk is (mede door de inzet van de gemeente, politie, de vrijwillige parkeerregelaars en de meeste inwoners van Papendrecht). Na ongeveer 6 km voelde Lars dat hij genoeg vermogen had om de laatste kilometers iets sneller af te leggen. Hij liep dan ook langzaam weg van Patrick. Met 21 seconden voorsprong eindigde Lars in een tijd van 31:53. De op de tweede plaats eindigende Patrick Quist melde na de eindstreep nog “ondanks dat ik het jammer vind dat de 15 km is verdwenen is ook dit weer een mooi en snel parcours. Ik kom graag bij Passaat omdat het zoals gewoonlijk allemaal prima geregeld is.” Een prettige waarneming voor de meer dan 100 vrijwilligers die deze dag mogelijk maken. Remon van der Wal (33:20) eindigde één plaats hoger dan vorig jaar en kon dus de bronzen prijs ophalen. Beste vrouwelijke Passaat atlete en tevens tweede achter Carla Ophorst (38:58) in de vrouwenwedstrijd was Cora Vlot (39:48). Met deze prestatie zette zij ook meteen het Passaat clubrecord op haar naam en behaalde zij de eerste plaats in haar leeftijdscategorie. 
 
Eerder die dag werden de 200 lopers weggeschoten voor hun 5 km prestatieloop. Onder de deelnemers bevonden zich de lopers van het loopgroep project die in januari gestart waren met hardlopen en zo hun vorderingen konden testen. Vele van deze atleten hebben de smaak te pakken en zullen als ze lid worden van de vereniging hun snelheid en duurvermogen verder kunnen opbouwen zodat ze volgend jaar aan de 10 km kunnen deelnemen. Bij de mannen won Ricardo Sint Nicolaas in 16:28. Bij de vrouwen won Jacqueline Koene van Hercules in 22:49.
 
Ondanks dat de weergoden Passaat dit jaar minder gunstig gezind waren, wisten meer dan 800 jeugdige schoolatleten uit Papendrecht en Sliedrecht de weg te vinden naar de atletiekbaan. Aangemoedigd door familie en begeleid door de clowns werden zij om 12.00 uur door wethouder Koppenol weggeschoten. De snelle start moesten de meeste atleten bekopen met een kleine terugslag maar met het landwinkel appeltje, een drankje en de medaille in het vooruitzicht liepen zij vrolijk onder de finishpoort door. Door het toepassen van een nieuwe tijdwaarneming konden de atleten direct hun tijd zien aan de zijkant van de racetimer bus, waar dan ook trots naar gekeken werd. Het Kofschip (locatie de Wielen) wist net zo als de afgelopen twee jaar de fel begeerde beker te bemachtigen voor de school met de procentueel hoogste deelname. Aangezien dit het derde opeenvolgende jaar was mogen zij de wisselbeker in hun bezit houden. Al met al een geslaagd evenement dat volgend jaar op 9 mei zijn 33e editie zal beleven. 
 
De eerstvolgende hardloopactiviteit is de estafettemarathon op 14 juni waar iedereen met een team zich voor kan inschrijven. Voor alle info, foto’s en uitslagen verwijzen wij u naar www.avpassaat.nl.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.