AV Passaat organiseert 'Beginnen met hardlopen' in verband met komende Lenteloop

06 januari 2014
AV Passaat organiseert 'Beginnen met hardlopen' in verband met komende Lenteloop

PAPENDRECHT - Op 25 januari 2014 start bij Atletiekvereniging Passaat in Papendrecht voor de 23e keer het jaarlijkse project beginnen met hardlopen. Dit is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met hardlopen, of al enige ervaring heeft. Na 15 weken kunt u 5 kilometer aan één stuk hardlopen. U traint in groepen onder leiding van gediplomeerde trainers en begeleiders. Voor iedereen is er een groep met een voor u geschikt tempo. Niemand blijft alleen achter. Doel van het project is om gezamenlijk deel te nemen aan de Lenteloop op 10 mei 2014.

Het loopgroepproject van AV Passaat behoort tot de meest succesvolste projecten van Nederland. Afgelopen jaar startten ongeveer 70 deelnemers in het loopgroepproject. Daarvan deden uiteindelijk ruim 50 lopers mee aan de Lenteloop, terwijl er daarnaast ook nog meerdere deelnemers afwezig waren vanwege vakantie of andere verplichtingen.

Bij de start van het project ontvangt u nuttige informatie van een fysiotherapeut, waar u zo nodig later terecht kunt als u onverhoopt toch een blessure heeft. Een belangrijke meerwaarde is de begeleiding door een altijd aanwezige hersteltrainer. Deze geeft u adviezen hoe u minder belastend kunt hardlopen en eventuele pijntjes kunt verhelpen. De inzet is erop gericht om u zo mogelijk van uw klachten af te helpen en op een verantwoorde manier als het even kan weer in te laten stromen in de groepen.

Naast de zaterdagochtend kunt u ook op dinsdagavond en donderdagavond komen trainen op de schitterende atletiekaccommodatie. Deelname aan de Nationale Lenteloop, functioneel hardloopshirt, een loopdiploma, groepsfoto, en een pastaparty maken deel uit van het totaal pakket dat u wordt aangeboden. De organisatie is door het meewerken van een groot aantal vrijwilligers, er in geslaagd, om ook dit jaar de kosten laag te houden. Voor het gehele project bedraagt de bijdrage € 70,00 per persoon, al het bovengenoemde is "all-in".

Op 18 januari 2014 is er om 10.00 uur in het clubgebouw van AV Passaat aan de Andoornlaan 38 te Papendrecht een informatiebijeenkomst waar u uitleg krijgt over het trainingsprogramma en over hardloopschoenen en –kleding. De trainers en een fysiotherapeut vertellen wat hardlopen doet met uw gezondheid en uw lijf en leden. Ook is er gelegenheid om uw vragen te stellen en uiteraard kunt u zich ter plaatse inschrijven.
Rest ons nog te vertellen dat indien u naar deze informatie bijeenkomst komt het verstandig is om per fiets of lopend te komen want onze buren (PKC) organiseren op dat moment het Europees Kampioenschap dus zal er zeer weinig parkeer gelegenheid zijn.

De minimumleeftijd voor deelname aan het loopgroepproject is 16 jaar.
 
U kunt zich aanmelden via de website van AV Passaat ( www.AVPassaat.nl ) of ter plekke tijdens de informatiebijeenkomst, of de eerste trainingsdag. Voor meer informatie kunt u terecht bij Therese Hessels  email: therese.hessels@upcmail.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.