Patrick Quist en Carla Ophorst winnen 31e Nationale Lenteloop

20 mei 2013
Patrick Quist en Carla Ophorst winnen 31e Nationale Lenteloop

PAPENDRECHT - Onder goede loopomstandigheden heeft Patrick Quist van Rotterdam Atletiek met overmacht de eerste plaats behaald bij 15 kilometer lange Lenteloop in een tijd van 48:46. Bij de vrouwen was de eerste plaats voor Carla Ophorst (58:21) die in haar categorie V50 de Nederlandse topvrouw is.

Gelukkig kwamen de weersvoorspellingen van de waterbom op zaterdag niet uit. Ongeveer 800 atleten van de basisscholen uit Sliedrecht en Papendrecht gingen in verschillende leeftijdsgroepen van start, hierbij aangemoedigd door de clowns en familie. Na het startschot van wethouder Koppenol sprinten de atleten weg. Dat ze daarbij wel eens te fanatiek starten, en het dus even zwaar kregen, vergaten ze snel als ze de finishboog weer in zicht hadden. Met het vertrouwde landwinkel appeltje, een drankje en de medaille konden zij zich na afloop vermaken, door zich te laten schminken, of door de overtollige energie kwijt te raken op het springkussen. Het Kofschip (locatie de Wielen) wist net zo als afgelopen jaar de fel begeerde beker te bemachtigen voor de school met de procentueel hoogste deelname (bijna 50%). Dit jaar zagen wij wederom een toename van basisschool scholieren uit Sliedrecht. Wij verwachten dat deze deelname zich verder uitbreidt. Hiermee zien wij het doel van Passaat (PApendrecht Sliedrecht SAmen ATletiek) weer een stukje verder groeien.
 
Om 12.45 uur werden door mevrouw de Bruin de 300 prestatielopers weggeschoten voor hun 7,5 km prestatieloop. Onder de deelnemers bevonden zich vijftig lopers van het loopgroep project die in januari gestart waren met hardlopen en zo hun vorderingen konden testen. Vele van deze atleten hebben al aangegeven lid te worden van Passaat omdat het lopen in een groep onder deskundige begeleiding zeer goed is bevallen. Bij de mannen won de voor ons bekende Joep Kluwen die voor zijn studie bij Passaat liep in een tijd van 25:01. Bij de vrouwen won Annemieke Roeland in 28:45. Zij herhaalde hiermee haar prestatie van afgelopen jaar. Ook was zij wederom sneller dan het afgelopen jaar.
 
De 15 km wedstrijd was na het startschot door burgemeester de Bruin, vanaf het begin een prooi voor Patrick Quist (48:46). In de eerste twee kilometers wilde Robert Willemse (50:43) wel bij hem blijven. “ik kwam niet lekker op gang en moest daarom Patrick wel laten gaan. In mijn eigen tempo kwam in een goede cadans om de race goed uit te lopen. Resultaat is zelfs een record op de 15 km.” Ondanks Patricks grote en steeds verder uitlopende voorsprong bleef Patrick zijn snelle tempo lopen. “het is een mooi parcours en alles is vanaf start tot finish prima geregeld bij Passaat. Je wilt dan niet alleen voor jezelf maar ook voor de organisatie een goede tijd neerzetten.” De op de derde plaats (en eerste in zijn categorie M50+ geëindigde Aissa Marguom was zeer tevreden over zijn 52:29. “ik kom terug van een langdurige blessure en ben blij weer aan te haken aan de top”. Remon van der Wal kwam als vierde en eerste Passaat atleet in een tijd van 53:27 over de finish. “mijn  trainingsinspanningen bij Passaat leveren duidelijk resultaat op. Weer een scherper PR op deze afstand.”  Beste vrouwelijke Passaat atlete was wederom Anne Zijderveld (58:32). Zij heeft bijna de gehele race opgelopen met de latere winnares Carla Ophorst (58:21). Cora Vlot (1:03:34) was eerste bij de vrouwen 45+. Erik Klooster M45 (54:41) en Jan Prins M55 (54:01) werden eerste in hun leeftijdsklasse. De familie Prins wist met Anja Prins nog een een eerste plaats te behalen aangezien Anja als eerste vrouwelijke Papendrechtse atlete eindigde. 
 
Al met al een geslaagd evenement die volgend jaar op 10 mei 2014 zijn 32e editie zal beleven. De eerstvolgende activiteit is de estafettemarathon op 15 juni waar iedereen met een team zich voor kan inschrijven. Voor alle info, foto’s en uitslagen verwijzen wij u naar www.avpassaat.nl.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.