Fouad Fertoute wint 30e Nationale Lenteloop

14 mei 2012
Fouad Fertoute wint 30e Nationale Lenteloop

PAPENDRECHT -  Onder prima loopomstandigheden heeft Fouad Fertoute van Spirit met overmacht de eerste plaats behaald bij 15 kilometer lange Lenteloop in een tijd van 50:14. Bij de vrouwen was de eerste plaats net zo als vorig jaar voor Anjolie Engels-Wisse van Dynamica in een tijd van 55:07. 

In de ochtend stroomde het complex van AV Passaat vol met 800 kinderen, die aangemoedigd door de clowns en familie, weggeschoten werden door wethouder Koppenol om hun afstand vol overgave te lopen. De afstanden varieerden van 400 meter voor de groepen 1 en 2, tot 2000 meter voor de middelbare scholieren. Het Kofschip (locatie de Wielen) wist de fel begeerde beker te bemachtigen voor de school met de procentueel hoogste deelname. Dit jaar zagen wij wederom een toename van basisschool scholieren uit Sliedrecht. Wij verwachten dat deze deelname zich verder uitbreidt. Hiermee zien wij het doel van Passaat (PApendrecht Sliedrecht SAmen ATletiek) weer een stukje verder groeien.

Om 12.45 uur werden door mevrouw de Bruin de 310 prestatielopers weggeschoten voor hun 7,5 km prestatieloop. Onder de deelnemers bevonden zich honderd lopers van het loopgroep project die in januari gestart waren met hardlopen en zo hun vorderingen konden testen. Vele van deze atleten hebben al aangegeven lid te worden van Passaat omdat het lopen in een groep onder deskundige begeleiding zeer goed is bevallen. Bij de mannen won Wijnand Fransen in een tijd van 26:55. Opvallend was de prachtige tijd van de jeugdige atleet Max Morsink 28:59 die als vierde bij de mannen eindigde. Bij de vrouwen won Annemieke Roeland 30:27 met op de derde plaats Passaat atlete Marleen Jansen. Beide dames waren enkele minuten sneller dan afgelopen jaar.

De 15 km wedstrijd was na het startschot door burgemeester de Bruin, vanaf het begin een prooi voor Fouad Fertoute (50:14). Zijn tempo kon niet worden gevolgd door de andere atleten. Al bij 2 Km had hij het eerste gat van 50 meter geslagen. Hij liep geconcentreerd verder, aangezien hij in training is voor de nationale kampioenschappen. Na 5 Km had hij al een voorsprong van 25 seconden. Robert Willemse (5e in 53:02) moest al vroeg lossen door problemen met zijn veter. Hij probeerde nog wel aan te haken, maar door gebrek aan samenwerking is dit niet gelukt. De op de tweede plaats eindigende Marc Meeder (52:29) was echter ook zeer tevreden met zijn tijd aangezien dit pas zijn tweede wedstrijd was na een drie maanden durende blessure. Harmen Perk (52:48) wist met een prachtige eindsprint net de derde plaats te behalen voor Roberto Raymond (52:50). Beste Passaat atleet was Erik Klooster (53:40) die daarmee tweede werd in zijn klasse M45 en zevende overall. Jan Prins van Passaat (58:03) wist ondanks problemen met zijn rug, wederom de eerste plaats te behalen in de categorie M55. Anne Zijderveld (58:03) behaalde de derde plaats bij de vrouwen senioren. Cora Vlot wist wederom de eerste plaats te behalen bij de vrouwen 45.

Al met al een geslaagde 30e editie die volgend jaar op 18 mei zijn 31e editie zal beleven. De komende activiteiten zijn de scholieren atletiekdag op vrijdag 18 mei en de estafettemarathon op 2 juni waar iedereen met een team zich voor kan inschrijven. Voor alle info, foto’s en uitslagen verwijzen wij u naar www.avpassaat.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.