PKC veldkampioen ten koste van TOP

12 juni 2016
PKC veldkampioen ten koste van TOP

PAPENDRECHT - Dit jaar werd de veldkorfbalfinale tussen PKC/SWK-Groep en TOP/Quoratio op zaterdag 11 juni 2016 gehouden in Bennekom bij DVO/Accountor. 

Als toetje van deze dag was het de beurt aan de senioren waar onze trots alweer mocht strijden voor de landstitel op het veld. Gezien het aantal deelnames sinds het laatst veldkampioenschap mocht de beker best weer eens naar Papendrecht komen. De affiches kunnen telkens weer worden hergebruikt met alleen een datum aanpassing, want ook nu was TOP de tegenstander.

Vorig jaar was bij TOP Henk van der Gugten, die toen voor de wedstrijd als vrouw werd voorgesteld, de verrassing met heel veel doelpunten. Voor de wedstrijd twitterde Frank Stout dat hij het commentaar mocht verzorgen en tevens meldde hij dat Carmen de Heer zou starten in de plaats van Nadhie den Dunnen. Ook broer Danny bleef aan de kant zodat verder hetzelfde team startte als vorige week.

Het ging moeizaam met de score in de eerste helft maar PKC bleef aan de goede kant. De ruststand werd bereikt met 11-14 in het voordeel van de Papendrechters. Tja, denk je dan in de rust, terwijl de flashback van 2 maanden geleden door het hoofd spookt. Gelukkig was het scenario deze keer anders. Af en toe leek het spannend te worden maar in het laatste gedeelte van de wedstrijd nam PKC toch de noodzakelijke afstand, mede door twee mooie doelpunten van Laurens maar iedereen scoorde lekker mee.

Na 10 jaar 'droog' staan op het veld terwijl we echt wel een abonnement hebben op de finale, mag PKC zich weer een jaar lang de beste van Nederland noemen. Laten we eerlijk zijn, het seizoen is dan toch nog best goed te noemen, De challenge gewonnen, de Europacup, de veldtitel, in de zaal 36 ongeslagen wedstrijden, op het veld één verlies, één gelijk en de rest volle bak.

Natuurlijk mist PKC de belangrijkste prijs, dat blijft de zaaltitel, maar ook op deze manier krijgt trainer Ben Crum toch een waardig afscheid en ja hij ging op de schouders. Genieten voor die man, wat zal PKC hem missen aan het roer van de selectie.

Tekst: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.