Zakenwijzer helpt teamleiders van Vluchtelingenwerk met training

09 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Zakenwijzer helpt teamleiders van Vluchtelingenwerk met training

PAPENDRECHT - Dat er veel mensen moeten vluchten voor oorlog is ons bekend door de media. Dat een deel van deze mensen een status krijgt en mag inburgeren in de samenleving is ook geen verrassing. Maar wie begeleidt deze mensen in de gemeente waar ze worden ontvangen? Wie helpt deze groep om een gezond leven op te bouwen hier? Vluchtelingenwerk Nederland zet zich hier al jaren voor in, en heeft door de actualiteit natuurlijk extra veel werk. ANDERS mocht het werk van Vluchtelingenwerk ondersteunen door de verbinding te leggen met een van de huidige partners.

Aanschuiven
Organisatieadvies en trainingsbureau Zakenwijzer uit Papendrecht is oprichter van Stichting ANDERS, waarna deze zelfstandig verder ging. Om die reden zijn ze natuurlijk vanaf dag 1 een betrokken partner. Hun dienstverlening bestaat onder andere uit training en coaching van leidinggevenden. Maar wanneer mensen hier wel een nood voor hebben, maar niet de financiële middelen voor beschikbaar hebben, denken ze graag mee in oplossingen. Zo ook in de situatie van Vluchtelingenwerk. Het budget voor ontwikkeling en groei van de leidinggevenden is daar begrijpelijk minimaal. Zeker nu er door de actualiteit veel druk staat op het werk. Zakenwijzer nodigde om die reden 2 teamleiders van Vluchtelingenwerk uit om aan te schuiven bij de training Leidinggeven in de praktijk. De inspirerende trainer, Erwin van Aken, is ook partner van ANDERS.

Afgelopen dinsdag was de laatste van 4 volle trainingsdagen in Papendrecht. Met een certificaat, en veel nieuw opgedane kennis en ervaring vertrekken teamleiders Lucia Tjon Akon en Hicham Zaezai terug richting hun verantwoordelijkheden bij Vluchtelingenwerk.

Waardevolle match
Een fantastische match tussen een betrokken ondernemer én een hulpvraag uit de directe samenleving. Wat hebben we met elkaar toch ontzettend veel talent en mogelijkheden om mensen te ondersteunen, waar het zo hard nodig is. Geven maakt ook nu weer rijk. Zowel in een bijzondere mate van voldoening bij Zakenwijzer, en in leerzame ondersteuning richting het waardevolle werk van Vluchtelingenwerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.