Volg werkzaamheden Markt live

08 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Volg werkzaamheden Markt live

PAPENDRECHT - Wil je de werkzaamheden aan het nieuwe marktplein LIVE volgen? Sinds kort hoef je geen seconde meer te missen van de voortgang van het nieuwe plein. Kijk mee op de webcam en zie zelf hoe de Markt haast met de dag steeds meer vorm krijgt:

Webcam Markt Papendrecht

De gemeente heeft met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in Papendrecht nauw samengewerkt aan het definitieve ontwerp voor het nieuwe marktplein, nu wordt er hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe Marktplein.

Het nieuwe marktplein is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het centrum van Papendrecht. De Markt wordt een bruisende ontmoetingsplaats, een levendige plek waar de samenleving graag winkelt en samenkomt voor evenementen, recreatie en ontmoetingen.

De werkzaamheden liggen op schema. De verwachting is dat het plein voor het begin van de bouwvak klaar is.

Wilco Peenstra legt namens de gemeente uit:
"Momenteel wordt het laatste stuk riolering gelegd en hierna zullen bijna alle werkzaamheden zich bovengronds concentreren. De inrichting van het marktplein loopt parallel met het straten. De plantenvakken worden aangelegd, het podium wordt aangelegd en zeer binnenkort komen ook de banken.

Inmiddels zitten we in de laatste fase van het project. Medio/eind juli streven wij ernaar op het hele marktplein heringericht te hebben. Gelet op het plantseizoen ontkomen wij er niet aan om in het najaar de bomen in te planten, maar we zorgen al wel vast voor beplanting in de plantenvakken.

De omwonenden en de winkeliers zijn bij elke fase geïnformeerd en indien nodig, is er ook overleg geweest. Hierdoor proberen wij als gemeente en in goed overleg samen met de omwonenden en de winkeliers de overlast tot een minimum te beperken".

Foto's: Pieter van den Berg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.