Werkzaamheden marktplein Elimkerk en bibliotheek weer bereikbaar

23 maart 2016
Werkzaamheden marktplein Elimkerk en bibliotheek weer bereikbaar

PAPENDRECHT - De werkzaamheden aan het nieuwe marktplein vorderen gestaag. Inmiddels worden de eerste contouren van het plein aan de kant van de openbare bibliotheek langzaam zichtbaar en zijn de Elimkerk en de bibliotheek weer normaal bereikbaar. Ook de parkeerplaatsen naast de bibliotheek en de kerk zijn weer beschikbaar.

Het gedeelte van de weg vanaf de bibliotheek tot aan het gebouw van Rivas, is medio april weer open.

De aanleg van het nieuwe marktplein wordt gecombineerd met een noodzakelijke vernieuwing van de ondergrondse riolering, kabels en leidingen. Daardoor moest ook de gehele straat voor de bibliotheek worden opgebroken. In de afgelopen weken zijn alle functies zo goed mogelijk bereikbaar gehouden voor voetgangers, al vroeg dat soms een behoorlijke inspanning van zowel de voetgangers als de aannemer.

Vanaf begin april zullen de werkzaamheden verplaatsen naar de andere zijde van het gemeentehuis, waar momenteel al gewerkt wordt aan de tijdelijke locatie voor de weekmarkt. De herstrating van het plein zelf start vanaf de zijde van de Veerpromenade. De aannemer werkt dan in de richting van de bibliotheek. Naar verwachting is het nieuwe plein medio juli klaar en kan heel Papendrecht genieten van een prachtig vernieuwd plein, met ruimte voor evenementen, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en gezellig kunnen winkelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.