Groene Lintjes 2016 uitgereikt door GroenLinks

07 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Groene Lintjes 2016 uitgereikt door GroenLinks

PAPENDRECHT / DORDRECHT - GroenLinks Drechtsteden heeft zaterdag 4 juni de “Groene Lintjes” uitgereikt tijdens een drukbezochte bijeenkomst. Dit is inmiddels een traditie waarbij GroenLinks zijn waardering laat blijken voor particulieren of organisaties die een bijdrage leveren aan duurzaamheid en sociale cohesie.

De feestelijke uitreiking werd voorafgegaan door een gesproken column van Gertjan Kleinpaste (bestuurslid GroenLinks Drechtsteden). Hierin benadrukte hij aan de hand van een treffend “paarse krokodil”-voorbeeld hoe belangrijk het is vertrouwen in elkaar te hebben. En het is juist dit vertrouwen dat uit alle genomineerde sociale initiatieven steeds weer naar voren komt.

Uit een groot aantal genomineerden zijn uiteindelijk 2 winnaars gekozen. Robis Koopmans kreeg door René van Engelen (fractievoorzitter GroenLinks Papendrecht) het groene lintje opgespeld voor de gratis maaltijden die hij iedere maandagavond verzorgt bij DOOR op de Voorstraat 142. Dit doet hij door overgebleven voedsel te verzamelen en weer te gebruiken. Hij is hier zo druk mee dat hij zelfs niet aanwezig kon zijn, aldus de heer van Engelen. 

Joke Edenburg-gemeenteraadslid voor GroenLinks in Dordrecht- reikte het 2e groene lintje uit aan de organisatie DOOR. DOOR is een creatieve broedplaats voor tal van evenementen met exposities en de mogelijkheid om zelf met kunst bezig te zijn. Mevr. Edenburg prees DOOR als zeer inspirerende organisatie waar ruimte is voor nieuwe ideeën en waar een frisse wind waait, iets waar nu zoveel behoefte aan is in Nederland.

Linda Kiewiet, voorzitter bestuur GroenLinks Drechtsteden, bedankte in haar slotwoord alle genomineerden en wees erop dat iedereen met goede en duurzame initiatieven voor GroenLinks winnaar is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.